Προσπαθώ να τρώω παντζάρια είτε ωμά σε χυμό είτε βρασμένα είτε σε σούπα όπως σήμερα.

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β6, Β5 (παντοθενικό οξύ), φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το β- καροτένιο. Το κόκκινο χρώμα του βολβού του παντζαριού οφείλεται σε χρωστικές που ονομάζονται βηταλαΐνες και παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Παντζαρόσουπα βελουτέ

800ml νερό

140γρ. παντζάρια καθαρισμένα σε κύβους

150γρ. καρότα σε ροδέλες

400γρ. πατάτες σε κύβους

170γρ. κολοκυθάκια σε ροδέλες

240γρ. κρεμμύδια σε κομματάκια

5 γραμμάρια ginger σε κομματάκια

Αλάτι, πιπέρι

1 κοφτό κ.γλυκού μαραθόσπορος

Ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης (θα βάλουμε στο πιάτο μας)

  • Σε μεσαία προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το κρεμμύδι με λίγο νεράκι (Δεν τσιγαρίζω με λάδι γενικά)
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τα παντζάρια.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά κλείνουμε το καπάκι και την αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  • Με μεταλλική ράβδο τα ανακατεύουμε. Αν την θέλουμε πιό αραιή προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και λεμόνι.

Καλή σας απόλαυση!!!

Παρακάτω θα βρείτε τα link απο τα social media :

Facebook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr/

Instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g?view_as=subscriber

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr