Προσπαθώ να τρώω παντζάρια είτε ωμά σε χυμό είτε βρασμένα είτε σε σούπα όπως σήμερα.
Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β6, Β5 (παντοθενικό οξύ), φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το β- καροτένιο. Το κόκκινο χρώμα του βολβού του παντζαριού οφείλεται σε χρωστικές που ονομάζονται βηταλαΐνες και παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση.
Παντζαρόσουπα βελουτέ
800ml νερό
140γρ. παντζάρια καθαρισμένα σε κύβους
150γρ. καρότα σε ροδέλες
400γρ. πατάτες σε κύβους
170γρ. κολοκυθάκια σε ροδέλες
240γρ. κρεμμύδια σε κομματάκια
5 γραμμάρια ginger σε κομματάκια
Αλάτι, πιπέρι
1 κοφτό κ.γλυκού μαραθόσπορος
Ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης (θα βάλουμε στο πιάτο μας)
- Σε μεσαία προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το κρεμμύδι με λίγο νεράκι (Δεν τσιγαρίζω με λάδι γενικά)
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τα παντζάρια.
- Ανακατεύουμε συνέχεια και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά κλείνουμε το καπάκι και την αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Με μεταλλική ράβδο τα ανακατεύουμε. Αν την θέλουμε πιό αραιή προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και λεμόνι.
Καλή σας απόλαυση!!!
Παρακάτω θα βρείτε τα link απο τα social media :
Facebook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr/
Instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g?view_as=subscriber
Leave a Reply