Το τόφου είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στη μαγειρική, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες, σούπες, stir-fry ή ακόμα και σε γλυκά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που επιθυμείς να εντάξεις περισσότερες φυτικές τροφές στη διατροφή σου.
Τι είναι το τόφου;
Το τόφου παρασκευάζεται με πήξη του γάλακτος σόγιας, το οποίο στη συνέχεια πιέζεται σε λευκά μπλοκ διαφορετικής υφής. Ανάλογα με τον τρόπο που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε υπάρχουν κάποιο περιλαμβάνουν:
- Μαλακό (silken) για γλυκά συνήθως
- Πολύ σκληρό (extra-firm) για φυτικό τυρί ή ψητό με διάφορες μαρινάδες ή scramble.
ΥΛΙΚΑ
400γρ. τόφου σκληρό
1/2 κ.γλυκού αλάτι μαύρο
1 πρέζα κουρκουμά
λίγο κολοκυθόσπορο προεραιτικά
2 κ.σούπας διατροφική μαγιά προεραιτικά
λίγο λάδι
50ml φυτικό γάλα
αλάτι, πιπέρι
Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, λάδι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τον κολοκυθόσπορο και προσθέτουμε το τόφου το οποίο έχουμε τρίψει με τα χέρια μας για να μοιάζει με “scramble egg”.
Προσθέτουμε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Όταν είναι έτοιμο το τρώμε ζεστό με φρέσκο κρεμμυδάκι, λάδι και πιπέρι.
Καλή σας απόλαυση!

Leave a Reply