English below

Μου αρέσει πάρα πολύ να φτιάχνω μόνη μου τα πάντα. Να αγοράζω την πρώτη ύλη και να φτάνει το φαγητό στην οικογένειά μου όσο το δυνατόν πιό αγνό και καθαρό χωρίς πρόσθετα και επεξεργασίες.

Το γιαούρτι κάσιους είναι μια συνταγή που φτιάχνω συχνά.

Η συνταγή είναι :

  • Εύκολη
  • Νόστιμη
  • Βίγκαν
  • Χωρίς γλουτένη

Για την παρασκευή του χρησιμοποίησα το super blender, το οποίο πραγματικά μου έχει απογειώσει τις συνταγές!!! Μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://froothie.eu/?a_aid=MAMAEARTHGR&a_bid=bf954a62

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

1 κούπα κάσιους μουλιασμένα*

1/2 κούπα νερό

1 – 2 κ.σούπας αγάβη*

χυμό από μισό λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

  • Μουλιάζουμε τα κάσιους απο το βράδυ.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
  • Περιχύνουμε το μείγμα σε δύο μικρά μπολάκια.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο και μετά απο μερικές ώρες απολαμβάνουμε με ότι topping θέλουμε!!

Καλή σας απόλαυση!!

——————————————————————————————————————–

CASHEW YOGURT

1 cup cashews soaked for 4+ hours

1/2 cup water

1-2 tbsp agave

juice of 1/2 lemon

1 pinch of salt

  • Soak the cashews overnight and after that rinse with water.
  • Blend all the ingredients in the blender and put the mixture in two small bowls.
  • Let them cool in the refrigerator for almost three hours and enjoy with fresh fruits, nuts, and seeds!

For the recipe, I used the best blender!!! Follow the link: https://froothie.eu/?a_aid=MAMAEARTHGR&a_bid=bf954a62

I wish you will enjoy the cashew yogurt and when you make it don’t forget to publish your photo and tag mamaearth.gr!!!

Love & Gratitude

Mama Earth

Website: https://www.mamaearth.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr/

Instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.