Βίαιη διατροφή δεν είναι μόνο εκείνη του μη χορτοφαγικού φαγητού. Βίαιη είναι επίσης και εκείνη η διατροφή που τρώει ο άνθρωπος με θυμό. Και τα δύο αυτά είναι βίαια. Όταν ο άνθρωπος τρώει με θυμό, με ανησυχία, με αγωνία, τρώει βίαια. Δεν αντιλαμβάνεται ότι όλο αυτό είναι τόσο βίαιο, όπως όταν τρώει σάρκα.

Το άλλο μέρος της σωστής διατροφής είναι ότι πρέπει να τρώς ειρηνικά και χαρούμενα. Αν δεν βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση, τότε είναι προτιμότερο να περιμένεις και να μη φας για λίγο. Όταν ο νους είναι απολύτως έτοιμος, μόνο τότε πρέπει να τρώς το γεύμα σου. Πόσο θα πάρει στο νου μέχρι να ετοιμαστεί;

Αν έχεις την εγρήγορση να περιμένεις, τότε το περισσότερο που μπορεί να μείνει ταραγμένος ο νους είναι μόνο μία ημέρα. Εσύ όμως δεν έχεις μπει ποτέ στον κόπο  να νιώσεις σε τί κατάσταση βρίσκεσαι. Τρώς εντελώς μηχανικά. Βάζεις φαγητό μέσα στο σώμα σου κι ύστερα σηκώνεσαι από το τραπέζι και αυτό είναι επικίνδυνο.

Στο σωματικό επίπεδο, η σωστή διατροφή πρέπει να είναι υγιεινή, μη διεγερτική και μη βίαιη. Στο νοητικό επίπεδο, ο νους πρέπει να βρίσκεται σε μια κατάσταση ευδαιμονίας και χαράς. Και σε ψυχολογικό επίπεδο, η ψυχή πρέπει να είναι γεμάτη ευγνωμοσύνη. Αυτά τα τρία πράγματα κάνουν τη διατροφή να είναι σωστή διατροφή.

Πρέπει να έχεις την αίσθηση: «Είμαι ευγνώμον που υπάρχει φαγητό σήμερα. Μου δόθηκε μία ακόμη μέρα για να ζήσω και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’αυτό.

Αυτό το συναίσθημα ευγνωμοσύνης πρέπει να είναι παρόν σε όλες τις πλευρές της ζωής και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη διατροφή σου. Μόνο τότε μπορεί η διατροφή σου να γίνει η σωστή διατροφή.

OSHO

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr