Η κατάψυξη είναι μια απλή, υγιεινή και αποτελεσματική διαδικασία για τη διατήρηση της διατροφικής αξίας τόσο του ελαιόλαδου όσο και των αρωματικών βοτάνων.

θα πρέπει να θυμάστε ότι, όταν το ελαιόλαδο αποψυχθεί, πρέπει να καταναλωθεί την ίδια μέρα.
Αν βάλετε το ελαιόλαδο που έχει ήδη αποψυχθεί στο ψυγείο, το καταψύξετε ή το αφήσετε εκτός ψυγείου για να το καταναλώσετε κάποια άλλη μέρα, δεν θα είναι πλέον φαγώσιμο ούτε υγιεινό.
Το ελαιόλαδο αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ολεϊκό οξύ και αρχίζει να πήζει στους 4ºC.

Το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με το δεντρολίβανο έχει αντιφλεγμονώδη δράση, κάτι θαυμάσιο ενάντια στον πόνο που προκαλεί η αρθρίτιδα.
Επιπλέον, ο συνδυασμός του ελαιόλαδου με το φασκόμηλο βοηθάει στην αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου.
Το ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με αρωματικά βότανα όπως ο βασιλικός, το θυμάρι ή το δεντρολίβανο μας βοηθάει να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα.
Αν υποφέρετε από δυσπεψία, τυμπανισμό ή καούρα, δοκιμάστε να συνδυάσετε το ελαιόλαδο με μέντα. Θα έχετε ένα γευστικό και εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Πώς να καταψύξετε φρέσκα βότανα με ελαιόλαδο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα φρέσκα βότανα. Το χαμομήλι ή η πικραλίδα δεν δίνουν καλά αποτελέσματα.

Τα πιο δυνατά βότανα με μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ισχύ καταψύχονται καλύτερα. Για παράδειγμα, παρακάτω προτείνουμε μερικά βότανα καθώς και όλα όσα θα χρειαστείτε για να τα καταψύξετε με ελαιόλαδο.

Τι χρειάζεστε

Δεντρολίβανο, Mέντα, Θυμάρι, Ρίγανη, Δυόσμο, Φασκόμηλο, Μάραθο
Μια παγοθήκη
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (για να γεμίσετε την παγοθήκη)
Πλαστικό περιτύλιγμα

Τι πρέπει να κάνετε

Μόλις έχετε επιλέξει τα φρέσκα σας βότανα, πλύντε τα καλά και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Η ιδέα είναι να χωράνε σε μία θέση της παγοθήκης.
Έπειτα τοποθετήστε τα στις θέσεις της παγοθήκης.
Μόλις τοποθετήσετε όλα τα βότανα στην παγοθήκη, ρίξτε από πάνω το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Είναι πολύ εύκολο.
Στη συνέχεια καλύψτε την παγοθήκη με το πλαστικό περιτύλιγμα, επειδή έτσι τα βότανα θα διατηρηθούν καλύτερα. Τέλος, βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη.
Την επόμενη μέρα τα παγάκια σας με βότανα και ελαιόλαδο θα πρέπει να είναι έτοιμα. Χρησιμοποιήστε τη μαγειρική φαντασία σας και αξιοποιήστε αυτή την υπέροχη ιδέα με τη μεγάλη διατροφική αξία.

Χρησιμοποιήστε αυτά τα παγάκια βοτάνων σε φαγητά της κατσαρόλας, πουρέδες, σούπες, ή αφήστε ένα παγάκι να λιώσει πάνω σε μια φέτα ψωμί για το πρωινό σας.

 

πηγή : meygeia.gr

 

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr