English below.
Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό που τρώω να έχει ποιότητα. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ όσο μπορώ τουλάχιστον, βούτυρα, λευκή ζάχαρη, σιτάρι και επεξεργασμένα.
Η σημερινή συνταγή είναι ένα ωμοφαγικό γλυκό το οποίο έχει τόσο γεμάτη γεύση που με μόλις τρεις κουταλιές θα είσαι ικανοποιημένος.
Η σοκολατίνα μας λοιπόν είναι :
- Vegan
- Χωρίς γλουτένη
- Χωρίς γαλακτοκομικά
- Χωρίς ζάχαρη
- Νόστιμη
- Υγιεινή
- 3 κουταλιές αρκούν
Πατήστε στο βίντεο για να δείτε τη συνταγή στο κανάλι μου στο youtube και παρακάτω θα την βρείτε και γραπτώς.
Ένα καλό μπλέντερ σίγουρα θα κάνει όλες μας τις συνταγές μοναδικές!
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Συσκευές: Μπλέντερ
Υγιεινή Vegan Σοκολατίνα
125γρ. κάσιους *
115γρ. καυτό νερό*
80γρ. αγάβη ή μέλι
35γρ. ωμό κακάο
15γρ. λάδι καρύδας*
1κ.σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
- Μουλιάζουμε τα κάσιους από το βράδυ και την άλλη μέρα τα σουρώνουμε.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Σερβίρουμε σε δύο γυάλινα μπολάκια.
- Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους ή ότι άλλο επιθυμούμε.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο και μετά απο λίγες ώρες απολαμβάνουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Τα κάσιους μπορούμε να τα μουλιάσουμε απο το βράδυ ή σε καυτό νερό για 2 ώρες
- Το καυτό νερό που χρησιμοποιούμε το θέλουμε γιατι βοηθάει πολύ τα κάσιους να λιώσουν καλά και να γίνουν μια τέλεια κρέμα.
- Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας μην το αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο. Το λάδι καρύδας πήζει και βοηθάει τη σοκολατίνα να είναι πιό πηκτή. Αν δεν βάλετε λάδι καρύδας θα είναι και πάλι μια χαρά.
Healthy Vegan Chocolate
125gr. raw cashews
115gr. hot water
80gr. agave or honey
35gr. raw cacao powder
15gr. coconut oil
1 tbsp vanilla extract
1 pinch of salt
- Soak the cashews overnight and the next day rinse the water.
- Blend all ingredients until smooth.
- Serve the mix in two bowls.
- Let them cool in the refrigerator and enjoy.
Love &Gratitude
Mama Earth
Leave a Reply