Αληθινά υγιής άνθρωπος είναι εκείνος που παίρνει το πενήντα τις εκατό του χρόνου του για να αφομοιώσει τις εμπειρίες του. Δηλαδή πενήντα τις εκατό δράση, πενήντα τις εκατό αδράνεια.

Αυτή είναι η σωστή ισορροπία. Πενήντα της εκατό σκέψη, πενήντα της εκατό διαλογισμός. Αυτή είναι η θεραπεία.

Τον παλιό καιρό οι άνθρωποι ήταν διαλογιστικοί με φυσικό τρόπο. Η ζωή δεν ήταν πολύπλοκη και οι άνθρωποι είχαν αρκετό χρόνο να κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα, να κοιτάζουν τα αστέρια ή να βλέπουν τα δένδρα ή να ακούν τα πουλιά.

 

Οι άνθρωποι είχαν διαλείμματα βαθιάς παθητικότητας. Εκείνες τις στιγμές γίνεσαι ολοένα και πιο υγιής και ολόκληρος.

Αν δε έχεις χρόνο να ακούσεις τα μηνύματα τα οποία συνεχώς λαμβάνει ο νούς σου, τότε εκείνα συσσωρεύονται πάνω στο τραπέζι σου, όπως συσσωρεύονται οι φάκελοι πάνω στο γραφείο σου, επειδή δεν έχεις χρόνο να τους μελετήσεις. Μια ουρά ατελείωτη μέσα σου που μεγαλώνει συνεχώς.

Όσο μεγαλύτερη η ουρά, τόσο περισσότερο θόρυβο έχεις μέσα σου, επειδή το κάθε τι που έχεις συσσωρεύσει, απαιτεί την προσοχή σου.

Osho

Αυτό το απίστευτο φαινόμενο της σημερινής εποχής είναι κάτι το οποίο με γεμίζει λύπη. Πώς έχουμε μπλέξει έτσι άσχημα; Έχουμε δεν έχουμε παιδιά όλοι πνιγόμαστε. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι;

Συνεχώς το αναφέρω και σε άλλα άρθρα. Βρές χρόνο για τον εαυτό σου. Είμαι σίγουρη πως οι υποχρεώσεις σου είναι πολλές και σε καταλαβαίνω. Όμως δεν πρέπει όλα να είναι μια προτεραιότητα και στο τέλος εσύ. Και θα σου κάνω μια απλή ερώτηση: Ξέρεις τι σου αρέσει; Έχεις βρεί χρόνο να το σκεφτείς; Πάρε τώρα ένα χαρτί και ένα στυλό και γράψε ότι σε κάνει χαρούμενο.

Πάτησε στο βίντεο που ακολουθεί και ξεκίνα με τη μελωδία της μουσικής να μπείς στην καρδιά σου και να γράψεις για ότι αγαπάς. Για ότι πραγματικά θα ήθελες να κάνεις, αν είχες περισσότερο χρόνο.

Έγραψες;

Δεν έχει σημασία…

Μόλις τώρα αφιέρωσες 10 λεπτά στον εαυτό σου. Πώς ένιωσες; Δέκα ουσιαστικά, αληθινά λεπτά που έκανες κάτι για σένα. Δεν είναι υπέροχο;

Μόλις κέρδισες δέκα λεπτά…τί λες; Aξίζεις περισσότερα; ♥

 

 

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Είμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και της gluten free διατροφής. Αγαπώ τη φύση και οτιδήποτε προάγει την ψυχική και την σωματική υγεία του ανθρώπου. θα χαρώ να μοιραστώ το ταξίδι μου ,τον τρόπο ζωής ,τις συνταγές μου και ότι καινούργιο μαθαίνω ,βλέπω,ακούω απο τον κόσμο γύρω μου.Kατέχω δίπλωμα Ανατομίας και Παθολογίας(ΝΗS) καθώς και παιδικής διατροφής. Περιμένω και τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες,όνειρα. Στείλτε email στο   alexandra@mamaearth.gr