Αυτό το σπιτικό γιαούρτι με κάσιους είναι το πιο εύκολο γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά που έχω δοκιμάσει! Το μόνο που χρειάζεστε είναι κάσιους, νερό, χυμό λεμονιού και χουρμάδες. Φυσικά πρόσθεσα και ένα super food όπως τη moringa για extra ενέργεια!

Εξακολουθώ να αγαπώ το γιαούρτι καρύδας όμως η ποικιλία είναι σημαντική απο όλες τις απόψεις. Θα σας φτιάξω και με προβιοτικά σύντομα.

Τα κάσιους περιέχουν φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, προκαλούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού και συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.
Επιπλέον, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα θειαμίνη και βιταμίνη Β6, οι οποίες συμμετέχουν σε πλήθος μεταβολικών διεργασιών, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς και βιταμίνη Ε που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.Μια μικρή χούφτα κάσιους είναι αρκετή για να προσλάβετε σημαντική ποσότητα απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν προστατεύουν τον οργανισμό από τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες.

πηγή https://www.onmed.gr/diatrofi/story/372455/kasioys-ta-monadika-ofeli-toy-agapimenoy-xiroy-karpoy-video

ΤO SUPER FOOD MORINGA

Σαν φυτό, περιέχει ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών ουσιών σε μορφή τέτοια που το σώμα μας μπορεί να χρησιμοποιήσει. Συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνες όπως  βιταμίνη Α (άλφα και βήτα-καροτίνη) Β, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β12, C, D, E, K, φολικό οξύ, βιοτίνη, μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγγάνιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, σελήνιο, ψευδάργυρο, πρωτεΐνη (23γρ σε κάθε 100γρ σκόνης), τα 8 απαραίτητα και πλέον 10 αμινοξέα, 46 αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα.

Πηγή : https://www.biosophy.gr/Superfoods/Moringa-%CE%9Fleifera-Leaf-powder-(250gr)-Biosophy

Κρέμα Κάσιους με Moringa

1 κούπα ωμά κάσιους

2 βασιλικοί χουρμάδες

150ml νερό

Χυμό από ένα μικρό λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

Προεραιτικά : 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού moringa powder

Γαρνιτούρα: Αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα ή ότι άλλο επιθυμούμε

  • Μουλιάζουμε τα κάσιους στο νερό όλο το βράδυ.
  • Σε ξεχωριστό μπολάκι μουλιάζουμε τους χουρμάδες με τα 150ml νερό.
  • Την άλλη μέρα σουρώνουμε τα κάσιους και τα βάζουμε στον πολυκόφτη και προσθέτουμε τους χουρμάδες με το νερό.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το moringa ή όποιο άλλο super food θέλουμε. Μπορούμε να μην βάλουμε φυσικά και κανένα super food.
  • Ανακατεύουμε καλά στον πολυκόφτη και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα ή ότι άλλο επιθυμούμε.

Καλή σας απόλαυση!!!

Love & Gratitude

Mama Earth

mamaearth.gr
Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.