Αυτή η συνταγή είναι πολύ θρεπτική και το πιο σημαντικό είναι πως είναι ωμή.

Γιατί ωμά;

Tο μαγείρεμα καταστρέφει τα ένζυμα με αποτέλεσμα να κάνει πολύ δύσκολη την πέψη των τροφών. Ενώ αντίθετα είναι πολύ εύκολο για τον οργανισμό μας να μεταβολίσει τις ωμές τροφές επειδή είναι ζωντανές και περιέχουν τα δικά τους ένζυμα για να μεταβολιστούν. Με άλλα λόγια το σώμα δεν χρειάζεται να παράγει ένζυμα πέψης για να μεταβολίσει τις τροφές, οπότε το σώμα δεν εξαντλείται και χρησιμοποιεί την ενέργειά του, αλλά και τα ένζυμά του για τις δικές του δουλειές που είναι η θεραπεία και ο αυτοκαθαρισμός.

Ωμή vegan τάρτα με μούς απο σπανάκι

Υλικά βάσης:

2 φλιτζάνια αμύγδαλα μουλιασμένα στο νερό

4 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού

1 κ.σ. ψύλλιο σε σκόνη*

1 κουταλάκι από μείγμα ξηρού βασιλικού, αποξηραμένου μα’ι’ντανού και σκόρδου σε σκόνη

1κ.γ θαλασσινό αλάτι

Υλικά για τη μούς: 

5 φλιτζάνια χοντροκομμένο σπανάκι

1/2 φλιτζάνι ωμά κουκουνάρια

1/3 – 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1 κ.σ. νερό

1/2 φλιτζάνι τόφου

1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κ.σ. φρέσκο άνιθο

2 κλωνάρια σέλινο

2 κ.γ. ψύλλιο σε σκόνη*

1 κ.γ θαλασσινό αλάτι

Έχουμε μουλιάσει τα αμύγδαλα 8 ώρες και έχουμε βάλει το σπανάκι στο νερό με ξύδι για 10 λεπτά. Για να φτιάξουμε τη βάση αδειάζουμε το νερό από τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι να γίνει πάστα. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι και μετά στο ψυγείο.

Αμέσως μετά κάνουμε τη μους. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει πάστα. Στρώνουμε τη μους πάνω στη βάση και τα βάζουμε στο ψυγείο.

 Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα. Μετά αν θέλουμε γαρνίρουμε με κουκουνάρι και τριμμένο αμύγδαλο.

Καλή σας απόλαυση ♥

Love & Gratitude

Mama Earth

*Οι σπόροι του ψύλλιου περιέχουν μια κολλώδη βλέννα, που αποφορά το νερό και μετατρέπεται σε ζελέ. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να απορροφήσει την περίσσεια υγρών στο έντερο και ως εκ τούτου να σταματήσει τη διάρροια. Αυτή η μορφή ζελέ αποτρέπει, επίσης, την δυσκοιλιότητα, αφού δρα σαν μαλακτικό των κοπράνων και αυξάνει τον όγκο τους διεγείροντας τις κινήσεις του εντέρου. Αυτή η τάση του να μαλακώνει τα κόπρανα βοηθά, επίσης, στην ανακούφιση από τον πόνο και την αιμορραγία που προκαλείται από τις αιμορροΐδες.
Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Συμπεριλάβετε το ψύλλιο στη διατροφή σας σε τακτική βάση και θα σας προστατέψει από την καρδιακή νόσο και τα εγκεφαλικά επεισόδια που προκαλούνται από την απόφραξη των αρτηριών. Μελέτες έχουν δείξει ότι μόλις 1 κουταλάκι του γλυκού ψύλλιο σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη.

youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g?view_as=subscriber

instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/

facebook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr/

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.