Είναι πολύ σημαντικό στην αρχή της εβδομάδας να οργανώνετε την κουζίνα σας και να φτιάχνετε π.χ ένα ντίπ από κάσιους για τα λαχανικά σας, μια γκρανόλα για το πρωινό σας και άλλα πολλά που θα ανεβάζω στο mama earth. Έτσι θα έχετε εύκολες λύσεις σε βαζάκια στο ψυγείο σας, οι οποίες θα εμπλουτίσουν τα γεύματά σας αλλά και τη γεύση σας, χωρίς να σας έρθει η ανάγκη να κάνετε ατασταλία.


Συνταγή:

Χρυσή τραγανή σπιτική γκρανόλα 

 Υλικά

15 γρ. καρύδια

15 γρ. κολοκυθόσπορος

60 γρ. βρώμη

20 γρ. pop κινόα

70 γρ. ζάχαρη καρύδας

1 κ.γ. κανέλα

2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

400 ml γάλα αμυγδάλου ή καρύδας

Καβουρδίζουμε τα καρύδια, τους κολοκυθόσπορους, τη βρώμη και την κινόα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Όταν πάρουν λίγο χρώμα, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Όταν είναι έτοιμη η granola μας, την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει σε λαδόκολλα και την βάζουμε σε γυάλινο βάζο.

Περιχύνουμε σε ένα μπόλ το ρόφημα αμυγδάλου με τα κομμάτια μπανάνας και την granola και χανόμαστε στον κόσμο της απόλαυσης ♥

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.