Κάθε βράδυ διαβάζω στην μικρή μου Κατερίνα παραμύθια.  Αυτή είναι η αγαπημένη μας  στιγμή. Διαλέγουμε πάντοτε μαζί δύο από αυτά και αν δεν έχει αποκοιμηθεί της λέω και ένα δικό μου. Την ώρα που της διαβάζω ταξιδεύουμε παρέα στον κόσμο του παραμυθιού, με κοιτάει με τα γλυκά της  ματάκια όλο απορία για όλα!! Tόσο γλυκές στιγμές και αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας…

 

Όταν έρχεται η ώρα να της πώ το δικό μου παραμύθι, φροντίζω να κάνω μια ανασκόπηση της ημέρας, πράγμα το οποίο θεωρώ ευεργετικό κυρίως στις μικρότερες ηλικίες. Τη βοηθάω να φρεσκάρει την μνήμη της και να  αποκτήσει καλύτερη αίσθηση του χρόνου.

 

Επίσης , το χρησιμοποιώ πάρα πολύ για επίλυση κάποιου συμβάντος  που την στεναχώρησε μέσα στην ημέρα. Θα σας πώ ένα συμβάν  που αντιμετώπισα προχθές μαζί της και χάρηκα πολύ με το αποτέλεσμα.

 

Την πήρα από τον παιδικό και με το που μπήκε  στο αυτοκίνητο ξεκίνησε να μου κάνει παράπονα για τη Γεωργία που πήρε την κούκλα από τα χέρια της  και μετά η μία έσπρωχνε την άλλη. Και νά τα κλάματα και οι δηλώσεις πως δεν θα ξαναπάει στο σχολείο.

 

Την πήρα αγκαλίτσα και της είπα πως την καταλαβαίνω, μείναμε δύο λεπτά μέσα σε μια σιωπηλή αγκαλιά και συνεχίσαμε τη μέρα μας.

 

Εγώ φυσικά περίμενα το βράδυ :

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό κοριτσάκι που το έλεγαν Κατερίνα.

Η Κατερίνα έπαιζε με ένα μικρό αρκουδάκι όταν ξαφνικά την πλησίασε η φίλη της η Γεωργία. Η Γεωργία λοιπόν ζήτησε από την Κατερίνα να της δώσει το παιχνιδάκι της, η Κατερίνα τότε της είπε πως δεν θέλει να της το δώσει…Το σκέφτηκε καλύτερα όμως και αποφάσισε. Άνοιξε τηην μικρή μαγική τσαντούλα της και βρήκε ένα άλλο παιχνιδάκι,  το οπόιο έδωσε αμέσως με χαρά στη Γεωργία. Η Γεωργία λοιπόν έκατσε μαζί με την Κατερίνα και πέρασαν υπέροχα μαζί. Μετά η Κατερίνα πήρε τη Γεωργία από το χεράκι και έτρεχαν στον κήπο του σχολείου χαρούμενες…..

Μέσα σε λίγα λεπτά έκλεισαν για τα καλά τα ματάκια της και χάθηκε μέσα στα όνειρά της.

 

Το επόμενο πρωί λίγο πρίν πάμε στο σχολείο ανοίγοντας την πόρτα έτοιμες να φύγουμε, μου λέει βιαστικά: Μαμά μην φύγουμε ακόμα, μισό λεπτό να βάλω στην τσαντούλα μου ένα ακόμα αρκουδάκι και για την Γεωργία. Έπαθα σόκ, χάρηκα τόσο πολύ με το επιτυχία μου.

Μέσα από ένα παραμύθι λοιπόν μπορείτε να περάσετε μηνύματα, να αλλάξετε συμπεριφορές, να αλλάξετε ιστορίες και συμβάντα, να νικήσετε δράκους και ότι απασχολεί το γλυκό σας πλασματάκι!!!

 

θα χαρώ να ακούσω και δικές σας ιστορίες!!

 

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr