Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τα μικρά κοριτσάκια που είναι βουτηγμένα στη θηλυκότητα. Τον τρόπο που κινούνται, εκφράζονται. Γεννιόμαστε θηλυκά, καθώς όμως μεγαλώνουμε τι γίνεται; Και θα σας πώ μιλώντας για τον εαυτό μου. Όταν ήμουν πολύ μικρή το όνειρό μου ήταν να γίνω μπαλαρίνα.

Μόλις το είπα στον πατέρα μου, μου είπε: Kι εγώ τι θα κάνω; Θα έρχομαι να βλέπω τη λίμνη των κύκνων; Και με έγραψε στο μπάσκετ.

Έτσι από πουέντ και τουτού φουστίτσες, ξεκίνησα να φοράω αθλητικά μποτάκια και φαρδιά σόρτς. Επομένως όπως καταλαβαίνετε, η κίνησή μου άλλαξε, ανέπτυξα πιο επιθετικά ένστικτα, καθώς θα έπρεπε να μπώ σε ένα γήπεδο και να φερθώ πιό αντρικά.

 

Στο σπίτι η μητέρα μου δεν με άφηνε να κάνω δουλειές, με αποτέλεσμα τώρα να προτιμώ να δουλεύω περισσότερο για να πληρώνω την καθαρίστρια.

 

Η μητέρα μου δεν περιποιούνταν τον εαυτό της και επειδή τα παιδιά μιμούνται τους γονείς, καταλαβαίνετε πως  για να βαφτώ πρέπει να έχω να πάω επίσκεψη ή να ανεβάσω βίντεο στη σελίδα.

 

Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πως  με διαφορετικό τρόπο η κάθε μια μας, μεγαλώνοντας σιγά σιγά ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε. Σας παραθέτω λοιπόν μερικούς τρόπους απλής υπενθύμισης.

 

1)Μην χάνετε την ευκαιρία να σας βοηθήσει ένας άντρας να σηκώσετε μια σακούλα με ψώνια, να σας ανοίξει την πόρτα, να αλλάξει μια λάμπα. Μάθετε να υπολογίζετε στην αντρική βοήθεια, αντί να πασχίζετε να είστε υπερβολικά ανεξάρτητες και αυτόνομες.

 

2)Φροντίστε το χώρο που ζείτε.Προσπαθήστε όσο είναι δυνατόν να περιβάλλετε τον εαυτό σας με όμορφα λουλούδια και άλλα όμορφα πράγματα.

 

3)Μπείτε σε μια ομάδα υποστήρηξης ή επισκευθείτε έναν ψυχοθεραπευτή για να έχετε την ευκαιρία να εκφράζετε τα συναισθήματά σας ελεύθερα, χωρίς να ανησυχείτε για την επαγγελματική σας υπόληψη και φυσικά για να ταξιδέψετε στα πιο απόκρυφα μέρη του εαυτού σας.

 

4)Αφιερώστε ένα απόγευμα ή ένα βράδυ την εβδομάδα να ντυθείτε όμορφα και να βγείτε έξω να δείτε μια φίλη ,να πάτε ένα θέατρο ,να πιείτε ένα καφεδάκι ,ακόμα και μόνη σας με το βιβλίο σας να χαρείτε με τον εαυτό σας.Κάντε ότι σας ευχαριστεί.

 

 

5)Πάρτε τις φίλες σας τηλέφωνο και πέστε τους τα παράπονα σας για τον αντρα σας,πέστε τους για το καινούργιο σας make up,πέστε τους, πέστε τους,πέστε τους.Ετσι θα λέτε λιγότερα στον άνδρα σας και θα μιλάνε οι πράξεις σας.

 

6)Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας για ένα μασαζάκι!!Αν καταφέρετε να το κάνετε μια φορά την εβδομάδα έστω και μια στις δύο εβδομάδες θα νιώσετε τόση χαρά και ευεξία που θα μιλάτε μέρες γι’αυτό.

 

7)Κάντε μια φορά την εβδομάδα κάτι διαφορετικό,προσπαθήστε να αλλάζετε την ρουτίνα σας.Γυρίστε απο τη δουλειά σας απο άλλη διαδρομή,πάρτε τηλέφωνο κάποιον που έχετε να ακούσετε χρόνια.

 

8)Κάντε διαλογισμό.Θα μπείτε στην καρδιά σας,θα χαλαρώσετε,θα αγαπάτε περισσότερο.

 

9)Κάντε γυμναστική,έστω για ένα τέταρτο την ημέρα.

Απο όλα αυτά κάντε όσα μπορείτε και θα δείτε πως αμέσως θα μπείτε στην θηλυκή σας ενέργεια. Να ξέρετε πως όσο πιο θηλυκή γίνεστε εσείς, τόσο πιο αρσενικός γίνεται και ο άντρας!! Ετσι θα υπάρχει αρμονία και καθόλου ανταγωνισμός. Η σχέση θα κάνει κύκλο και θα κυλάει όμορφα.

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr