Καθώς ξεκίνησα να ακολουθώ την χορτοφαγική διατροφή και έψαχνα συνέχεια καινούργιες συνταγές για να μην βαριέμαι, διαπίστωσα πόσες παραλλαγές μπορώ να φτιάξω. Στην προκειμένη περίπτωση το κουνουπίδι πέρα απο βραστό, μπορούμε να το κάνουμε βάση για πίτσα, σώς για μακαρονάδα και στη σημερινή συνταγή ψητό στο φούρνο με μια πεντανόστιμη σως.
Εκτώς της εξαιρετικής γεύσης, το κουνουπίδι γενικότερα είναι πολύ υγιεινό λόγω της αντιφλεγμονώδης και αντικαρκινικής δράσης του.
Η σημερινή συνταγή είναι πολύ εύκολη, ιδιαίτερη, νόστιμη και θρεπτική αφου περιέχει και κουρκουμά.
Ανακατεύουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον κουρκουμά, το πιπέρι, το ginger, χυμό λεμονιού, αλάτι και λάδι. Το περιχύνουμε στο κουνουπίδι και του κάνουμε μασάζ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Απο κάτω απο το ταψί βάζουμε ένα σκεύος με νερό. Και έτοιμο!!!
Πεντανόστιμο Κουνουπίδι στο φούρνο
1 μεσαίο κουνουπίδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σούπας κουρκουμάς
1/2 κ.γλυκού πιπέρι
1 κ.σούπας ginger σε σκόνη
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γλυκού αλάτι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε στον πάτο ένα σκεύος με νερό.( Εγώ έβαλα μια φόρμα κεικ).
- Στο μπλέντερ ή μούλτι ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτώς απο το κουνουπίδι.
- Περιχύνουμε τη σώς στο κουνουπίδι και κάνουμε μασάζ να πάει παντού.
- Βάζουμε λαδόκολα στο ταψί και ψήνουμε για μια ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Καλή σας απόλαυση!!
Leave a Reply