Κάθε μέρα το ίδιο θέμα. Τί σνάκ να βάλω στη μικρή μου για πρωινό στο σχολείο!
Η αλήθεια είναι πως λύσεις της στιγμής υπάρχουν. Σταματάμε το πρωί στο φούρνο και πέρνουμε κάτι…
Δεν το βρίσκω καλή ιδέα όμως αυτό. Πρώτον γιατί μετά θα μου το ζητάει συνέχεια και δεύτερον γιατι δεν θα είναι υγιεινό σαν της μαμάς.
Ξέρω πως δεν υπάρχει πολύ χρόνος για μαγειρέματα, όμως με λίγη οργάνωση όλα γίνονται. Τί λέτε και εσείς; Συμφωνούμε σε αυτό;
Ιδανική διάσταση για αυτή τη συνταγή είναι στα 27cm περίπου σε ανοιχτή φόρμα, όχι την κλασική του κέικ.
Μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα αυγά
3 μπανάνες μεσαίου μεγέθους
2+1/4 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
1/4 κούπας μέλι
1/4 κούπας γάλα καρύδας
1 κ.γλυκού βανίλια
2 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κ.γλυκού αλάτι
1/2 κ.γλυκού κανέλα
1 κ.σούπας μηλόξυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ πατάμε με το πιρούνι τις μπανάνες και μετά προσθέτουμε και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα αυγά, το μέλι και το γάλα καρύδας.
- Προσθέτουμε διαδοχικά το αλάτι, την κανέλα, το αλεύρι αμυγδάλου, την βανίλια και τη σόδα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το μηλόξυδο.
- Σε ταψάκι βάζουμε λαδόκολα και περιχύνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρει το χρώμα που βλέπετε, περίπου για 35 λεπτά.
Με χαρά περιμένω σχόλιά σας και ότι χρειαστείτε είμαι εδώ για να μαγειρέψουμε, να χαρούμε και να μοιραστούμε συνταγές και ιδέες!!
Love & Gratitude
Mama Earth
Για να γίνετε συνδρομητές στο Mama Earth channel : https://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g?view_as=subscriber
Ιnstagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr/
Leave a Reply