Αυτά τα μπισκότα γίνονται εύκολα, γρήγορα και τα υλικά τους είναι ότι καλύτερο.
Το ταχίνι όταν καταναλωθεί με τρόφιμα που περιέχουν λυσίνη, όπως είναι οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, η πρωτεΐνη που προκύπτει είναι σαν ζωική πρωτεΐνη.
Είναι εξαιρετική πηγή χαλκού και καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου,σιδήρου, φωσφόρου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών.
Περιέχει αλεύρι αμυγδάλου, δηλαδή δεν έχει γλουτένη!! Τέλεια!!
Τα μπισκότα είναι τραγανά και η γεύση του ταχινιού έντονη αλλά ταυτόχρονα απολαυστική.
Μπισκότα από Ταχίνι αναποφλοίωτο χωρίς γλουτένη
100γρ. ταχίνι αναποφλοίωτο
100γρ. αλεύρι αμυγδάλου
95γρ. αγάβη
1/2κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4κ.γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
3κ.σούπας λευκό σουσάμι
2 κ.σούπας μαύρο σουσάμι
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτώς απο το σουσάμι.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το μαύρο και το λευκό σουσάμι.
- Με ένα κουτάλι της σούπας σαν μεζούρα φτιάχνουμε περίπου 12 μπαλάκια τα οποία βουτάμε ένα ένα στο σουσάμι και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολα.
- Κόβουμε ένα κομματάκι λαδόκολα το οποίο τοποθετούμε πάνω απο κάθε μπαλάκι και το πιέζουμε με τον πάτο ενός μπουκαλιού. Έτσι γίνονται ομοιόμορφα και ίδια το ένα με το άλλο.
- Τα βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά (μέχρι να πάρουν λιγο χρώμα, εγώ τα έψησα λίγο παραπάνω.)
- Όταν θα τα βγάλετε θα είναι λίγο μαλακά. Αφήστε τα στη λαμαρίνα και θα σκληρύνουν καθώς κρυώνουν.
Καλή σας απόλαυση!! Αν φτιάξετε τη συνταγή μην ξεχάσετε να ανεβάσετε φωτογραφία στα social και να πατήσετε #mamaearth.gr και @mamaearth.gr για να το δώ και να χαρώ!!!
Leave a Reply