Τα διαφορετικά χρώματα που παίρνει η φύση μέσα στις εποχές του χρόνου
βοηθούν την αντίληψη των παιδιών πολύ καλύτερα από το μονότονο χρώμα που
προσφέρει η πόλη.

Η επαφή τους μαζί της, διευρύνει τους γνωστικούς ορίζοντές τους καθώς οξύνονται
όλες οι αισθήσεις (όσφρηση, ακοή, όραση, αφή, γεύση) χωρίς περιορισμό στο χώρο,
ειδικά σε περιπτώσεις όπου φαίνεται ο ορίζοντας (κορφή βουνού ή θάλασσα).

 

Πάρτε ένα μεγάλο παρεό , φαγητό και κάντε πικνίκ σε ένα πάρκο ή δάσος. Ίσως εμείς να μην έχουμε βάλει το πικνίκ στην κουλτούρα μας, όμως σε πολλές χώρες είναι ένας καλός τρόπος για να απολαύσει η οικογένεια τον ήλιο και τη φύση, κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο την καθαρά Δευτέρα αλλά πολλές μέρες του χρόνου!

 

Τα παιδιά σας θα αγαπήσουν σίγουρα τη φύση εάν περνάνε καλά. Διασκεδάστε μαζί τους κάνοντας πράγματα έξω από τους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού σας. Δεν κοστίζει τίποτα όμως προσφέρει πολλά στο παιδί και σ’ εσάς!

 

Ξαπλώστε κάτω από ένα δέντρο και ακούστε τους διάφορους ήχους της φύσης. Μπορείτε να το κάνετε σαν παιχνίδι, ονομάζοντας τον κάθε ήχο που ακούτε. Ίσως να μην ακούμε όλοι τα ίδια πράγματα! Αυτό αναπτύσσει και την ικανότητα του παιδιού σας για ακρόαση.

Πηγαίνετε περίπατο στη φύση, σε ένα πάρκο, δάσος ή κήπο, και πάρτε μαζί σας έναν μεγεθυντικό φακό. Με αυτό το παιδί σας μπορεί να δει από κοντά διάφορα λουλούδια, έντομα, φωλιές μυρμηγκιών κλπ. Το παιδί σας θα αισθάνεται ένας μικρός εξερευνητής.

 

 Όσο περισσότερο χρόνο περνάμε στη φύση τόσο περισσότερο ερχόμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας!!

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr