Νομίζω πως αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει. Πάντα πριν ανεβάσω κάποια συνταγή την δοκιμάζουν οι αγαπημένη μου φίλοι και πρώτη πρώτη η μικρή μου Κατερίνα!!

Οι μικροί δοκιμαστές είναι οι πιό δύσκολοι και αυστηροί κριτές !!

Τα brownies μου λοιπόν είναι χωρίς γλουτένη και vegan. Επίσης είναι πεντανόστιμα και θρεπτικά.

Τη συνταγή θα την βρείτε γραπτώς κάτω από το βίντεο!

   Vegan Brownies Συνταγή χωρίς γλουτένη

Υλικά

270γρ. κούπα μαύρα φασόλια μουλιασμένα και βρασμένα

195γρ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

35γρ. λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο

1 κ.γλ. βανίλια

2 κ.σούπας κακάο

50γρ. κούπα νιφάδες κινόας ή βρώμης

¼ κ. γλυκού αλάτι ιμαλαίων

½ κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κούπας μαύρη κουβερτούρα για γαρνίρισμα

2-3 κ.σούπας τριμμένα καρύδια για γαρνίρισμα

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια για τουλάχιστον 10 ώρες. Μετά τα βράζουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτώς των καρυδιών και της κουβερτούρας.
  • Σε μικρή αποσπώμενη φόρμα βάζουμε λαδόκολλα και περιχύνουμε το μείγμα. Άν θέλουμε ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τριμμένη κουβερτούρα.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κουβερτούρα.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά ή λίγο παραπάνω ανάλογα με τον φούρνο!

Και είμαστε έτοιμοι!!

Καλή απόλαυση ♥

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.