Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου και ελπίζω πολύ σύντομα να χαθεί τελείως χι χι χι.
Ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.
Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.
Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.
Εμείς λοιπόν την τσικνοπέμπτη θα τσικνίσουμε με σουβλάκι τόφου.
Σας την προσφέρω!!

Υλικά
400γρ. τόφου
ντοματίνια
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και με ξεχωρισμένα τα φύλλα του
2 πιπεριές κομμένες σε μεγάλους κύβους

Υλικά μαρινάδας
4κ.σ. ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης
2κ.σ. σόγια σος
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ. ρίγανι
1/2κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 πρέζα κύμινο
1κ.γ. ξερό κόλιανδρο
αλάτι – πιπέρι
Από το βράδυ κόβουμε το τόφου σε κύβους. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και την περιχύνουμε στο τόφου. Το βάζουμε ψυγείο και συνεχίζουμε το πρωί.
Πέρνουμε καλαμάκια και περνάμε ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, τόφου και συνεχίζουμε το ίδιο. Τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου μας και απο κάτω ταψί. Με το κουτάλι ρίχνουμε απο πάνω τη μαρινάδα που περίσεψε.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο ή στο γκρίλ.
Καλή σας απόλαυση ♥

Τη συνταγή δανείστικα απο τον green cef Nίκο Γαιτάνο.

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr