Γειά σας!!
Η αγαπημένη μου κουμπαρούρα είχε τα γενέθλιά της και της έφτιαξα αυτή την τούρτα σοκολάτα. Είμουν διστακτική διότι την φτιάχνω πρώτη φορά, όμως τα σχόλια όλων με αποζημίωσαν!! Μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας τη συνταγή ♥
Υλικά βάσης
2 κούπες αμύγδαλα ωμά ανάλατα
1 1/2 κούπα φουντούκια ωμά
1 1/2 κούπα χουρμάδες
1/2 κούπα σταφύδες ξανθιές
1κ.γ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
6κ.σ. σπόρους chia
1/2 κούπα νερό
200γρ. κουβερτούρα
2-3 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
10 χουρμάδες
2 κ.σ. ταχίνι
2 κούπες γάλα αμυγδάλου άγλυκο
1κ.σ. τριμμένη καρύδα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Γαρνίρισμα
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα φουντούκια μέχρι να γίνουν τρίμματα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ξανά, μέχρι να πάρουν τη μορφή υγρής άμμου.
- Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα στρογγυλό μεταλλικό τσέρκι και πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας, ώστε να διαμορφώσουμε μια ίσια, λεία επιφάνεια.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Τοποθετούμε τους σπόρους chia σ’ ένα βαζάκι μαζί με το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τη κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μπεν-μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσει σχεδόν όλη η κουβερτούρα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά λίγο πριν λιώσει και το τελευταίο κομματάκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
- Απλώνουμε τη κρέμα πάνω στη βάση και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή αποβραδίς, μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Διακοσμούμε την τούρτα με χοντροκομμένα φιστίκια, ξύσμα κουβερτούρας ή με ό,τι άλλο επιθυμούμε.
Καλή σας απόλαυση ♥
Leave a Reply