‘Oπως γνωρίζεις αποφεύγω το σιτάρι και ψάχνομαι με άλλα αλεύρια να φτιάχνω το ψωμί μου. Το συγκεκριμένο είναι με αλεύρι αμυδάλου και φαγόπυρο. Επειδή είναι για ιδιαίτερα γούστα θα σου πρότεινα ιδανικά, να ζεσταίνεις το κομμάτι που θα φάς στην τοστιέρα γιατι έτσι είναι πολύ νόστιμο.
Στην υφή του είναι μαλακό και σπογγώδες και σου αρκεί ένα κομμάτι λόγω της γεμάτης γεύσης και του πλούτου θρεπτικών συστατικών.
Vegan Ψωμί με Αλεύρι Αμυγδάλου και σπόρους
1+1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου 150γρ.
1 κούπα αλεύρι φαγόπυρου 140γρ.
3 κ.σούπας σπόρους chia
3 κ.σούπας ψύλλιο
1 κούπα ανάμεικτους σπόρους(κολοκυθόσπορος,ηλιόσπορος)
2 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κ.γλυκού αλάτι
2 κ.σούπας σιρόπι σφενδάμου ή αγάβη ή μέλι
2 κ.σούπας μηλόξυδο
2 κούπες νερό 500ml
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι αμυγδάλου, φαγόπυρο, ψύλλιο, σόδα, και αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό, σιρόπι σφενδάμου και το μηλόξυδο.
- Ανακατεύουμε τα τα υγρά υλικά με τα ξηρά και προσθέτουμε και τους σπόρους.
- Καλύπτουμε το μείγμα με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 1 ώρα το λιγότερο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου.
Καλή σας απόλαυση!!
Love & Gratitude
Mama Earth
Μπορείος να με βρείς και στα social στα παρακάτω link.
facebook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr/
instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g?view_as=subscriber
Leave a Reply