Γειά σας!!
Ενθουσιασμένη θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή αυτής της υπέροχης σοκολατένιας τούρτας που έκανα για τα γενέθλιά μου. Η αλήθεια είναι οτι έκανα δύο για αυτούς που δεν προτιμούν τη σοκαλάτα.
Tη συνταγή για το ωμό blueberry cheesecake με στέβια θα την βρείτε εδώ → Ωμό blueberry cheesecake
Toύρτα σοκολάτας με αβοκάντο και χουρμάδες χωρίς γλουτένη
2 μικρά αποσπώμενα ταψάκια με διάμετρο 20cm (αν δεν έχετε δύο απλά θα ψήσετε δύο φορές)
Υλικά βάσης
1 1/2 κούπα αλεύρι κινόα
1/4 κούπας σκόνη κακάο
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/4 κούπας χουρμάδες (τους μουλιάζουμε στο νερό το λιγότερο 30 λεπτά)
1/4 κούπας αβοκάντο λιωμένο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες φιλτραρισμένο νερό
2 κ.σ. μηλόξυδο
Γέμιση
1 1/2 κούπα λιωμένο αβοκάντο
1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
3/4 κούπας φιλτραρισμένο νερό
1/2 κούπα σκόνη κακάο
1/4 κ.γ αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά της βάσης ( αλεύρι,κακάο,σόδα,μπέικιν πάουντερ,αλάτι).
Στο μπλέντερ ανακατεύουμε εκτώς από το μηλόξυδο τα υπόλοιπα υλικά της βάσης.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ και τα ξηρά υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και ψήνουμε σε δύο ταψάκια ίδιου μεγέθους. Άν δεν έχουμε θα ψήσουμε πρώτα το ένα και μετά το άλλο.
Σε λαδόκολλα αλείφουμε με λάδι καρύδας και περιχύνουμε το μισό μείγμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της γέμισης και το μείγμα το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 με 45 λεπτά και μετά το κατεβάζουμε στο ψυγείο.
Όταν έχουμε ψήσει στο φούρνο και τις δύο βάσεις, αφαιρούμε τη λαδόκολλα από το ταψάκι και βάζουμε πρώτα τη μία βάση, απο πάνω μισή γέμιση σοκολάτας και συνεχίζουμε με την επόμενη βάση και κλείνουμε με την υπόλοιπη γέμιση.
Το βάζουμε στο ψυγείο.
Και έτοιμο!!!!
Leave a Reply