Κάθε εβδομάδα φτιάχνω κάποια σώς την οποία βάζω σε βαζάκι για να την συνοδεύω με τα λαχανικά μου ή το ζυμωτό ψωμάκι μου!! Αυτή την εβδομάδα έφτιαξα τζατζίκι με σπόρους κάνναβης γιατί με έπιασε μια λιγουρίτσα για σουβλάκι. Υγιεινό και σούπερ θρεπτικό σουβλάκι!
Φανταστείτε δεν πρόλαβα να το βγάλω και φωτογραφία. χαχα!! Δεν πειράζει την επόμενη φορά σας επιφυλάσσομαι τυλιχτό σουβάκι με ντίνκελ πίτα και η γέμιση θα έχει καλαμάκι τόφου ή μανιτάρια…μμμμμ…!!
Λίγα λόγια για τους σπόρους κάνναβης που χρησιμοποίησα στην συνταγή μου.
Όπως και η σόγια, η κάνναβη έχει την εξαιρετική ιδιότητα να περιέχει πλήρη πρωτεΐνη, περιέχει δηλαδή όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα, στις επιθυμητές μάλιστα αναλογίες. Η κάνναβη έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης ω-6 και ω-3 λιπαρά σε ιδανική αναλογία! Είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα τρόφιμα που περιέχει ω-6 με GLA, ένα λιπαρό οξύ που θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό για το σώμα.
Vegan Τζατζίκι με σπόρους κάνναβης
ΥΛΙΚΑ
400γρ. γιαούρτι σόγιας
150 γρ. αγγούρι τριμμένο
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σούπας μηλόξυδο
50γρ. σπόρους κάνναβης αποφλοιωμένους(προαιρετικά)
άνιθο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε το αγγούρι και το στύβουμε με πετσέτα.
- Τρίβουμε το σκόρδο και άν θέλουμε ανακατεύουμε σε μιξεράκι την κάνναβη ή την αφήνουμε όπως είναι.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε με το κουτάλι
Καλή σας απόλαυση ♥
Tη συνταγή εμπνεύστικα απο το ΒιοΥγεία με μιά πινελιά δική μου!
Leave a Reply