Η τάρτα αυτή έχει απίστευτη γεύση και δεν της φαίνεται. Είναι ιδανική για αυτούς που κάνουν διατροφή ελευθέρας γλουτένης και γαλακτοκομικών.

Αν δεν έχετε θέμα με τη γλουτένη χρησιμοποιήστε κανονικό αλεύρι και μπέικιν πάουντερ για να φουσκώσει.

Υλικά βάσης

1 1/4 κούπα αλεύρι κινόα

2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

1/4 κ.γ. αλάτι

3.κ.σ. λάδι καρύδας στην στερεή μορφή του

περίπου 3-4 κ.σ. κρύο νερό

Γέμιση

2 κούπες βρασμένες γλυκοπατάτες

1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου

1 κούπα γάλα καρύδας

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.γ. λάδι καρύδας

1/4 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. αλάτι

1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ

3/4 κ.γ. σκόνη αγάρ*

Γαρνίρισμα

2 κ.σ. λάδι καρύδας στην στερεή του μορφή

2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

1/3 κούπας αλεύρι κινόα

1/2 κούπας πεκάν τριμμένα με το χέρι

1/2 κ.γ. κανέλα

Ξεκινάμε με τη βάση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Με το κουτάλι ξύνουμε το λάδι καρύδας και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε το νερό και το πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει.

Λαδώνουμε τη βάση της ταρτιέρας ή βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι με υπομονή διότι δεν απλώνετε πολύ εύκολα.

Το βάζουμε στο ψυγείο. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της γέμισης και αφού έχουμε ετοιμάσει και τη γαρνιτούρα τα απλώνουμε από πάνω.

Τα υλικά της γαρνιτούρας τα ανακατεύουμε με το χέρι σε ένα μπολ μέχρι να πάρουν υγρασία, και τα προσθέτουμε πάνω από τη γέμιση.

Ψήνουμε στους 190 °c για 45 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε και ολόκληρα πεκάν για στόλισμα.

Καλή σας απόλαυση ♥

 

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.