Η τάρτα αυτή έχει απίστευτη γεύση και δεν της φαίνεται. Είναι ιδανική για αυτούς που κάνουν διατροφή ελευθέρας γλουτένης και γαλακτοκομικών.
Αν δεν έχετε θέμα με τη γλουτένη χρησιμοποιήστε κανονικό αλεύρι και μπέικιν πάουντερ για να φουσκώσει.
Υλικά βάσης
1 1/4 κούπα αλεύρι κινόα
2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1/4 κ.γ. αλάτι
3.κ.σ. λάδι καρύδας στην στερεή μορφή του
περίπου 3-4 κ.σ. κρύο νερό
Γέμιση
2 κούπες βρασμένες γλυκοπατάτες
1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κούπα γάλα καρύδας
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. λάδι καρύδας
1/4 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
3/4 κ.γ. σκόνη αγάρ*
Γαρνίρισμα
2 κ.σ. λάδι καρύδας στην στερεή του μορφή
2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1/3 κούπας αλεύρι κινόα
1/2 κούπας πεκάν τριμμένα με το χέρι
1/2 κ.γ. κανέλα
Ξεκινάμε με τη βάση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Με το κουτάλι ξύνουμε το λάδι καρύδας και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε το νερό και το πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει.
Λαδώνουμε τη βάση της ταρτιέρας ή βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι με υπομονή διότι δεν απλώνετε πολύ εύκολα.
Το βάζουμε στο ψυγείο. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της γέμισης και αφού έχουμε ετοιμάσει και τη γαρνιτούρα τα απλώνουμε από πάνω.
Τα υλικά της γαρνιτούρας τα ανακατεύουμε με το χέρι σε ένα μπολ μέχρι να πάρουν υγρασία, και τα προσθέτουμε πάνω από τη γέμιση.
Ψήνουμε στους 190 °c για 45 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε και ολόκληρα πεκάν για στόλισμα.
Καλή σας απόλαυση ♥
Leave a Reply