Καιρό τώρα ήθελα να μάθω να φτιάχνω ρυζόγαλο αλλά να είναι και με φυτικό γάλα και με στέβια. Πρώτη φορά λοιπόν το έφτιαξα συνδυάζοντας διάφορες συνταγές που βρήκα και μου βγήκε πολύ νόστιμο!!

Θα σας το ετοιμάσω και σε βίντεο στο κανάλι μου στο youtube σύντομα!

Για μένα είναι πολύ σημαντικό να τρέφομαι σωστά και ότι φτιάχνω να είναι μόνο με τα σωστά υλικά. Δεν έχει νόημα να δίνω ενέργεια στο σπίτι να φτιάξω κάτι το οποίο να μήν έχει να προσφέρει τίποτα θρεπτικά στην οικογένειά μου.

Το καστανό ρύζι υπερτερεί του λευκού λόγω των θρεπτικών του συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες, το σελήνιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και το φυλλικό οξύ.

Vegan Ρυζόγαλο με καστανό ρύζι, στέβια και μαστίχα

Μερίδες : 4

1/3 κούπας καστανό ρύζι

3 κούπες γάλα αμυγδάλου

4 κ.σούπας κρυσταλλική στέβια

1/4 κ.γλυκού μαστίχα τριμμένη

2 κ.σούπας κορν φλάουρ

1 πρέζα αλάτι

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι με 1+1/2 κούπα νερό, μία πρέζα αλάτι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να είναι τελείως έτοιμο.(Το καστανό ρύζι χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο βρασμού απο το λευκό) Προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί. Έχουμε το νου μας μην κολλήσει.
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, τη στέβια και την μαστίχα.
  • Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κόρν φλάουρ το οποίο έχουμε διαλύσει πριν σε μισή κούπα νερό.
  • Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πήξει. Υπολογίζουμε πως στο ψυγείο θα πήξει περισσότερο. Εγώ το προτιμώ ελαφρώς πυκτό και ζουμερό.
  • Όταν είναι τελείως κρύο πασπαλίζουμε με κανέλα!!

Καλή σας απόλαυση!!

Θα χαρώ να μου στείλετε φωτογραφία όταν το φτιάξετε! Ότι χρειαστείτε, αφήστε το σχόλιό σας ακριβώς από κάτω!!

Love & Gratitude

Mama Earth

Ακολουθήστε με στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr/

Instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g?view_as=subscriber

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.