English below
Σήμερα έφτιαξα γρανίτα απο καρπούζι και άρεσε πάρα πολύ και στη μικρή μου. Το καρπούζι ανήκει στην πρώτη κατηγορία των αλκαλικών τροφών.
Παρέχει το 17% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα σε βιταμίνη Α, το 21% σε βιταμίνη C, το 2% σε σίδηρο και το 1% σε ασβέστιο.
Το καρπούζι περιέχει επίσης θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β-6, φυλλικό οξύ, παντοθενικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, σελήνιο, χολίνη, λυκοπένιο και βεταΐνη.
Πόσο σημαντικό είναι να τρώμε κάτι τόσο πολύ απολαυστικό και να χαίρεται και το σώμα μας από τα θρεπτικά του συστατικά!!
Γρανίτα καρπούζι
2 κούπες καρπούζι σε κύβους χωρίς κουκούτσια στην κατάψυξη
1/2 κούπα ρόφημα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με τσιπς καρύδας και ξηρούς καρπούς
Βάζουμε το καρπούζι στην κατάψυξη σε κομματάκια χωρίς τα κουκούτσια. Όταν παγώσει το βάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά!!
Καλή σας απόλαυση ♥
Vegan Watermelon Ice cream
2 cups cubed seedless watermelon, frozen
1/2 cup coconut milk
1 tbsp maple syrup
1 tsp vanilla
Topping with coconut flakes and nuts
We blend all the ingredients until smooth and enjoy!!
Leave a Reply