Σήμερα αποφάσισα να πειραματιστώ και δημιούργησα μιά συνταγή που ομολογώ πως είχε επιτυχία, αφού μέσα σε μια μέρα εξαφανίστηκαν 18 μπιφτέκια.

Γενικότερα η διατροφή χωρίς γλουτένη και ζωικά είναι ο στόχος μου, επομένως στο Μama Earth θα έχω την ευκαιρία να τις μοιράζομαι μαζί σας.

Τα μπιφτέκια βγήκαν λίγο γλυκά  και έδεσαν υπέροχα με μία σώς απο γιαούρτι καρύδας, την οποία μοιράστηκε στο Mama Earth Vegan Group η φίλη μας Μαρία- Ελένη.

Vegan μπιφτέκια από κουνουπίδι και γλυκοπατάτα χωρίς γλουτένη

Υλικά

 (18 μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους)

500γρ. κουνουπίδι (ζυγισμένο προτού βραστεί) ή αλλιώς ένα μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι,

300γρ. (δύο μικρές) γλυκοπατάτες (ζυγισμένες προτού βραστούν)  ,

125 γρ. κάσιους (προτού μουλιαστούν), (προαιρετικά)

130γρ.(μία κούπα) ρεβυθάλευρο,

215 γρ.(2 κρεμμύδια)  ξερά,

3 μικρές σκελίδες σκόρδο,

2κ.σούπας τριμμένος λιναρόσπορος,

1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ,

1κ.γλυκού ταμάρι ή σόγια σώς,

2 κ.σούπας ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης,

από 1 κ.γλυκού, κύμινο, κουρκουμά,

Δυόσμος , βασιλικός και αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε για να κερδίσουμε χρόνο βάζοντας το λιναρόσπορο σε 6 κουταλιές της σούπας νερό, καθώς και τα κάσιους(προαιρετικά) στο νερό να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
  • Βράζουμε το κουνουπίδι και την γλυκοπατάτα και τα στύβουμε καλά να φύγουν τα πολλά υγρά.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και μετά προσθέτουμε το λιναρόσπορο και τα κάσιους.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200° C στο πάνω κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή σας απόλαυση ♥

Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας και δικές σας συνταγές!! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@mamaearth.gr

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.