Γειά σας!!

Περήφανη θα ομολογήσω πως αυτές οι μπάρες μου βγήκαν απίστευτες. Τόσο ποιοτικές και γευστικές που θα σας κερδίσουν όλους ελπίζω!!

Η κίτρινη κολοκύθα έχει τις εξής ιδιότητες:

Η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από υψηλή αρτηριακή πίεση και σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου. Η βιταμίνη C σε συνδυασμό με το βήτα-καροτένιο και τη βιταμίνη Ε (δύο από τα οποία βρίσκονται στην κολοκύθα), καθώς και ο ψευδάργυρος (που βρίσκεται σε σπόρους κολοκύθας) προστατεύουν τα μάτια.

Θεωρείται επίσης ως μια μεγάλη πηγή της βιταμίνης Ε, για την οποία έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, καθώς επίσης και της νόσου Αλτσχάιμερ. Επίσης, η βιταμίνη C βοηθά στη χρήση της βιταμίνης Ε του σώματος πιο αποτελεσματικά, που σημαίνει ότι λειτουργούν συνεργικά για ένα πιο ισχυρό αποτέλεσμα. Το καλό είναι ότι και οι δύο βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα στην κολοκύθα.

Vegan Μπάρες με κολοκύθα, κανέλα και ginger

Υλικά βάσης

1 κούπα βρώμη

1½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου

¼ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

4-5 κ.σ. λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης

Γέμιση

2 ¾ κούπας πουρέ κολοκύθας βρασμένο

¼ κούπας ζάχαρη καρύδας

¼ κούπας σιρόπι σφενδάμου

¼ κούπας γάλα αμυγδάλου

2 ½ κ.σ. άμυλο αραβοσίτου

1 ¾ κ.γ. ginger, κανέλα, μοσχοκάρυδο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά βάσης και σε λαδόκολλα τα βάζουμε σε μικρό ταψάκι.

Ψήνουμε για 20 λεπτά ακριβώς.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά της γέμισης (την κολοκύθα την στύβουμε λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά) , το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περιχύνουμε στο ταψάκι.

Το βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα στους ίδιους βαθμούς.

Μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες για να δέσει καλά.

Καλή σας απόλαυση ♥

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.