Γειά σας!!
Περήφανη θα ομολογήσω πως αυτές οι μπάρες μου βγήκαν απίστευτες. Τόσο ποιοτικές και γευστικές που θα σας κερδίσουν όλους ελπίζω!!
Η κίτρινη κολοκύθα έχει τις εξής ιδιότητες:
Η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από υψηλή αρτηριακή πίεση και σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου. Η βιταμίνη C σε συνδυασμό με το βήτα-καροτένιο και τη βιταμίνη Ε (δύο από τα οποία βρίσκονται στην κολοκύθα), καθώς και ο ψευδάργυρος (που βρίσκεται σε σπόρους κολοκύθας) προστατεύουν τα μάτια.
Θεωρείται επίσης ως μια μεγάλη πηγή της βιταμίνης Ε, για την οποία έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, καθώς επίσης και της νόσου Αλτσχάιμερ. Επίσης, η βιταμίνη C βοηθά στη χρήση της βιταμίνης Ε του σώματος πιο αποτελεσματικά, που σημαίνει ότι λειτουργούν συνεργικά για ένα πιο ισχυρό αποτέλεσμα. Το καλό είναι ότι και οι δύο βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα στην κολοκύθα.
Vegan Μπάρες με κολοκύθα, κανέλα και ginger
Υλικά βάσης
1 κούπα βρώμη
1½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου
¼ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
4-5 κ.σ. λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης
Γέμιση
2 ¾ κούπας πουρέ κολοκύθας βρασμένο
¼ κούπας ζάχαρη καρύδας
¼ κούπας σιρόπι σφενδάμου
¼ κούπας γάλα αμυγδάλου
2 ½ κ.σ. άμυλο αραβοσίτου
1 ¾ κ.γ. ginger, κανέλα, μοσχοκάρυδο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά βάσης και σε λαδόκολλα τα βάζουμε σε μικρό ταψάκι.
Ψήνουμε για 20 λεπτά ακριβώς.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά της γέμισης (την κολοκύθα την στύβουμε λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά) , το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περιχύνουμε στο ταψάκι.
Το βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα στους ίδιους βαθμούς.
Μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες για να δέσει καλά.
Καλή σας απόλαυση ♥
Leave a Reply