Και το φετινό Πάσχα όπως και κάθε χρόνο φτιάχνω μανιτάρια φρικασέ!!
Καλή ιδέα είναι να προσθέσουμε και κομματάκια από τόφου φυσική γεύση.
Vegan Μανιτάρια φρικασέ
Μερίδες : 6
Υλικά
300γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
300γρ. μανιτάρια λευκά
600γρ. μαρούλι καθαρισμένο*
3 πράσσα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κόκκινες πιπεριές
μισό ματσάκι άνηθο
μισό ποτήρι λευκό κρασί
4 κ.σ. κρέμα σόγιας
2κ.σ. κορν φλάουρ
χυμό απο 1 λεμόνι
1 κ.σούπας ταχίνι
ελαιόλαδο
- Κόβουμε σε κομματάκια όλα μας τα λαχανικά.
- Τσιγαρίζουμε με λίγο λαδάκι το πράσσο με τα κρεμμυδάκια και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια σε κομματάκια και τον άνιθο.
- Αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαραθούν προσθέτουμε και το μαρούλι σε κομματάκια και το ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την πιπεριά σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
- Λίγο πριν γίνει, σε ένα μπολάκι με μίξερ χειρώς ανακατεύουμε το λεμόνι ,το κόρν φλάουρ, το ταχίνι και την κρέμα σόγιας.
- Περιχύνουμε το μείγμα στο έτοιμο φαγητό αφήνοντας να πάρει μία βράση και έτοιμο!!
Καλή σας απόλαυση ♥
Σχολιάστε για κάθε απορία και θα είμαι στη διάθεσή σας. Μέσα από την επικοινωνία μας μαθαίνω πολλά από εσάς!
Leave a Reply