Αγαπώ τα γλυκά  ?  Θα ήθελα να τρώω κάθε μέρα….

Όλα είναι θέμα αντικατάστασης υλικών. Άν πετάξεις από το ντουλάπι την λευκή ζάχαρη και αντικαταστήσεις με ζάχαρη καρύδας, σιρόπι σφενδάμου, πετιμέζι, στέβια και μέλι αν δεν είσαι vegan, έχεις ένα πιό ποιοτικό γλυκό. Επίσης όταν το γλυκό σου δεν έχει γάλα,βούτυρο και σιτάρι, ανεβάζεις ακόμα περισσότερο την ποιότητα.

Σε συζητήσεις που κάνω με διάφορους φίλους, στην αρχή αντιδρούν. ”Και πού θα βρώ τα υλικά….και πόσο στοιχίζουν…και θα είναι άγευστα”.

Καμία σχέση….

Θα δοκιμάσετε τις συνταγές μου και είμαι σίγουρη πως θα αλλάξετε γνώμη ?

     Είναι νόστιμες και υγιεινές ? Τί άλλο θέλετε!!

Vegan νόστιμη Κρέμα Καραμελέ

Υλικά

1 κούπα ρόφημα καρύδας

2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γ. αγάρ αγάρ σε σκόνη*

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Βάζουμε το ρόφημα καρύδας σε μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και το αφαιρούμε πρίν πάρει βράση.

Το περιχύνουμε σε δύο γυάλινα μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πρίν το σερβίρουμε, ανάβουμε το φούρνο στο grill, ρίχνουμε από πάνω λίγο ζάχαρη καρύδας για να λιώσει και να καραμελώσει.

Ρίχνουμε με προσοχή την καραμέλα σε ένα μικρό ποτηράκι,  αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε ένα πιάτο και περιχύνουμε από πάνω την καραμέλα.

 

Καλή σας απόλαυση ♥

Θα χαρώ  να αφήσετε τα σχόλιά σας ακριβώς από κάτω!!

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.