Ο κορμός είναι απο τα γλυκά που μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια. Σήμερα όμως θα τον φτιάξω λίγο διαφορετικό αλλά θα θυμίζει και εκείνον της μαμάς μου!

Περιέχει ταχίνι αναποφλοίωτο το οποίο είναι πλούσιο σε αμινοξέα – υψηλές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου – μέταλλα αναγκαία για τη υγεία των οστών καθώς και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη κτλ.).

Για μένα είναι σημαντικό ακόμα και το γλυκό μου να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυσικά πολύ νόστιμο.

Όταν το κακάο που χρησιμοποιείς είναι ωμό, όταν αντί για γάλα βάλεις φυτικό ρόφημα που είναι πολύ πιο ελαφρύ για να το δεχτεί το σώμα σου με χαρά, όταν αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήσεις αγάβη, τί καλύτερο!!

Αυτή τη συνταγή νομίζω πως θα την αγαπήσετε! 

Η συνταγή είναι :

  • χωρίς γλουτένη
  • χωρίς γαλακτοκομικά
  • χωρίς ψήσιμο (εκτώς απο τα μπισκότα)
  • vegan
  • χωρίς βούτυρο

Vegan Κορμός Σοκολάτας χωρίς Γλουτένη

100γρ. ταχίνι ολικής

90γρ. αγάβη ή σιρόπι σφενδάμου

200ml γάλα καρύδας

8 χουρμάδες

50ml λάδι καρύδας

5κ.σούπας κακάο

1 κ.σούπας κονιάκ

100γρ. χοντροαλεσμένα αμύγδαλά ή ότι άλλο καρπό θέλουμε

10 μπισκότα χωρίς γλουτένη

  • Βάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν και τους αφήνουμε στην άκρη.
  • Εντωμεταξύ, ανακατεύουμε στο μούλτι το ταχίνι, την αγάβη, το κακάο, το γάλα, το λάδι καρύδας και το κονιάκ.
  • Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και προσθέτουμε και τους καρπούς στο μείγμα σοκολάτας.
  • Περιχύνουμε το μείγμα κατα μήκος ενός κομματιού λαδόκολας και το τυλίγουμε.
  • Το βάζουμε στην κατάψυξη και όποτε θέλουμε να φάμε κόβουμε ένα κομμάτι.

Καλή σας απόλαυση!

Μόλις φτιάξετε τον κορμό, να τον βγάλετε φωτογραφία και να πατήσετε #mamaearthgr και @mamaearth.gr στα social για να το δώ και να χαρώ!

Σας φιλώ

Love & Gratitude

Mama Earth

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.