Ο κορμός είναι απο τα γλυκά που μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια. Σήμερα όμως θα τον φτιάξω λίγο διαφορετικό αλλά θα θυμίζει και εκείνον της μαμάς μου!
Περιέχει ταχίνι αναποφλοίωτο το οποίο είναι πλούσιο σε αμινοξέα – υψηλές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου – μέταλλα αναγκαία για τη υγεία των οστών καθώς και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη κτλ.).
Για μένα είναι σημαντικό ακόμα και το γλυκό μου να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυσικά πολύ νόστιμο.
Όταν το κακάο που χρησιμοποιείς είναι ωμό, όταν αντί για γάλα βάλεις φυτικό ρόφημα που είναι πολύ πιο ελαφρύ για να το δεχτεί το σώμα σου με χαρά, όταν αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήσεις αγάβη, τί καλύτερο!!
Αυτή τη συνταγή νομίζω πως θα την αγαπήσετε!
Η συνταγή είναι :
- χωρίς γλουτένη
- χωρίς γαλακτοκομικά
- χωρίς ψήσιμο (εκτώς απο τα μπισκότα)
- vegan
- χωρίς βούτυρο
Vegan Κορμός Σοκολάτας χωρίς Γλουτένη
100γρ. ταχίνι ολικής
90γρ. αγάβη ή σιρόπι σφενδάμου
200ml γάλα καρύδας
8 χουρμάδες
50ml λάδι καρύδας
5κ.σούπας κακάο
1 κ.σούπας κονιάκ
100γρ. χοντροαλεσμένα αμύγδαλά ή ότι άλλο καρπό θέλουμε
10 μπισκότα χωρίς γλουτένη
- Βάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Εντωμεταξύ, ανακατεύουμε στο μούλτι το ταχίνι, την αγάβη, το κακάο, το γάλα, το λάδι καρύδας και το κονιάκ.
- Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και προσθέτουμε και τους καρπούς στο μείγμα σοκολάτας.
- Περιχύνουμε το μείγμα κατα μήκος ενός κομματιού λαδόκολας και το τυλίγουμε.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη και όποτε θέλουμε να φάμε κόβουμε ένα κομμάτι.
Καλή σας απόλαυση!
Μόλις φτιάξετε τον κορμό, να τον βγάλετε φωτογραφία και να πατήσετε #mamaearthgr και @mamaearth.gr στα social για να το δώ και να χαρώ!
Σας φιλώ
Love & Gratitude
Mama Earth
Leave a Reply