Moυ αρέσει πολύ να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις. Μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα βρείτε στη σελίδα μου είναι τα σουντζουκάκια φακής, η σημερινή συνταγή είναι παραλλαγή αλλά σε ανατολίτικη version!

Kοιτάξτε τί όμορφα που είναι!! Και από γεύση μούρλια!!

Τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τη συνταγή συνοπτικά θα τα διαβάσετε παρακάτω.

Ανακατεύουμε τα υλικά της φωτογραφίας μαζί με φρέσκια ντομάτα στο μπλέντερ.

Φτιάχνουμε μπαλίτσες και ψήνουμε.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα!!

H συνταγή είναι:

  • Χωρίς γλουτένη.
  • Χωρίς Ζωικά.
  • Χωρίς γαλακτοκομικά

Vegan Κεφτεδάκια χωρίς γλουτένη

Υλικά για τα κεφτεδάκια

250γρ. μαύρα φασόλια βρασμένα

35γρ. ηλιόσπορος

1/2 κούπα νιφάδες κινόα

2 κ.σούπας πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 μεγάλο κρεμμύδι

2 κ.σούπας λιναρόσπορος

1 κ.γλυκού ρίγανη – 1κ.γλυκού κύμινο

1/2κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα

1/4κ.γλυκού μπούκοβο – Αλάτι – πιπέρι

Υλικά σάλτσας

3/4 κούπας νερό

1/3 κούπας φυτικό γάλα

1 ντομάτα τριμμένη + 1 κ.γλυκού πελτέ

1/2 κ.γ. ginger | 1 κ.γ. κουρκουμάς | 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1κ.γ κάρυ | 1 κ.γ. κύμινο | 1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας | 1/4κ.γ. μπούκοβο

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.γλυκού κορν φλάουρ

Φρέσκος μαιντανός για γαρνιτούρα

  • Ανακατεύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Τα μετράμε με ένα γεμάτο κουτάλι της σούπας σαν μετρητή, περίπου 13 μπαλίτσες.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά και μετά για άλλα 10 λεπτά στον αέρα. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι οπού θα βάλουμε και τα κεφτεδάκια μετά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτώς απο το κορν φλάουρ και το μαιντανό.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να γίνει. Περίπου για ένα τέταρτο.
  • Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε το κόρν φλάουρ με λίγο νεράκι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Με ανοιχτό καπάκι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαφρώς πυκτή σάλτσα.
  • Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τα κεφτεδάκια τα ανακατεύουμε ελαφρώς, κλείνουμε το καπάκι, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 15-20 λεπτά για να μαλακώσουν.
  • Μετά γαρνίρουμε με φρέσκο λάδι και μαιντανό και συνοδεύουμε με πουρέ ή ρύζι.

Αν φτιάξετε τη συνταγή μην ξεχάσετε να βγάλετε μια ωραία φωτογραφία και να με κάνετε tag για να το δώ!!

Kαλή σας απόλαυση!!

Love & Gratitude

Mama Earth

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.