Moυ αρέσει πολύ να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις. Μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα βρείτε στη σελίδα μου είναι τα σουντζουκάκια φακής, η σημερινή συνταγή είναι παραλλαγή αλλά σε ανατολίτικη version!
Kοιτάξτε τί όμορφα που είναι!! Και από γεύση μούρλια!!
Τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τη συνταγή συνοπτικά θα τα διαβάσετε παρακάτω.
Ανακατεύουμε τα υλικά της φωτογραφίας μαζί με φρέσκια ντομάτα στο μπλέντερ.
Φτιάχνουμε μπαλίτσες και ψήνουμε.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα!!
H συνταγή είναι:
- Χωρίς γλουτένη.
- Χωρίς Ζωικά.
- Χωρίς γαλακτοκομικά
Vegan Κεφτεδάκια χωρίς γλουτένη
Υλικά για τα κεφτεδάκια
250γρ. μαύρα φασόλια βρασμένα
35γρ. ηλιόσπορος
1/2 κούπα νιφάδες κινόα
2 κ.σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 μεγάλο κρεμμύδι
2 κ.σούπας λιναρόσπορος
1 κ.γλυκού ρίγανη – 1κ.γλυκού κύμινο
1/2κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/4κ.γλυκού μπούκοβο – Αλάτι – πιπέρι
Υλικά σάλτσας
3/4 κούπας νερό
1/3 κούπας φυτικό γάλα
1 ντομάτα τριμμένη + 1 κ.γλυκού πελτέ
1/2 κ.γ. ginger | 1 κ.γ. κουρκουμάς | 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1κ.γ κάρυ | 1 κ.γ. κύμινο | 1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας | 1/4κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλυκού κορν φλάουρ
Φρέσκος μαιντανός για γαρνιτούρα
- Ανακατεύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Τα μετράμε με ένα γεμάτο κουτάλι της σούπας σαν μετρητή, περίπου 13 μπαλίτσες.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά και μετά για άλλα 10 λεπτά στον αέρα. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι οπού θα βάλουμε και τα κεφτεδάκια μετά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτώς απο το κορν φλάουρ και το μαιντανό.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να γίνει. Περίπου για ένα τέταρτο.
- Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε το κόρν φλάουρ με λίγο νεράκι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Με ανοιχτό καπάκι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαφρώς πυκτή σάλτσα.
- Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τα κεφτεδάκια τα ανακατεύουμε ελαφρώς, κλείνουμε το καπάκι, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 15-20 λεπτά για να μαλακώσουν.
- Μετά γαρνίρουμε με φρέσκο λάδι και μαιντανό και συνοδεύουμε με πουρέ ή ρύζι.
Αν φτιάξετε τη συνταγή μην ξεχάσετε να βγάλετε μια ωραία φωτογραφία και να με κάνετε tag για να το δώ!!
Kαλή σας απόλαυση!!
Love & Gratitude
Mama Earth
Leave a Reply