Γειά σας!!

Σήμερα το τραπέζι είχε και μία ωμοφαγική super σαλάτα. Την χαρακτηρίζω ωμοφαγική διότι η κίτρινη κολοκύθα είναι ωμή καθώς και τα φύτρα.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικό είναι το σπανάκι για τον οργανισμό μας. Ίσως να μην γνωρίζετε για την κίτρινη κολοκύθα γι’αυτό σας αναφέρω τα θρεπτικά συστατικά της. Φανταστείτε και ωμή !!

Τα θρεπτικά της συστατικά
• Το έντονο χρώμα της προδίδει την υψηλή της περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α.
 Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Β1, Β3, Β5, Β6, C.
• Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες.
• Μας δείνει επίσης χαλκό, ω-3 λιπαρά οξέα, αλλά και σύνθετους υδατάνθρακες, όπως το άμυλο.

Συνεχίζουμε με τα φύτρα:

Το τριφύλλι (αλφά άλφα) είναι ένα βότανο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες.

Τριφύλλι (αλφάλφα) συστατικά και δραστικές ουσίες: μεννανθίνη, μεννανθόλη, μηλιατίνη, κουμαρίνη, προβιταμίνη Α, βιταμίνες C, D, E, K, ανόργανα άλατα, άζωτο, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρος, μαγνήσιο και φώσφορος.

Τα φύτρα alfa alfa έχουν περισσότερη χλωροφύλλη από το σπανάκι, το λάχανο και το μαιντανό, κατεβάζουν την χοληστερίνη και τα λίπη. Διαβάστε για τα φύτρα εδώ ⇒ Φύτρα: Η Δύναμη της Γέννησης

Νομίζω πως τώρα καταλάβατε γιατί αυτή η σαλάτα ονομάστηκε, Super Ωμοφαγική!!

Υλικά

Σπανάκι

Ρόκα

Ωμή κίτρινη Κολοκύθα

Κολοκυθόσπορος,

Άλφα Άλφα,

Σουσάμι

Σώς

Ταμάρι,

Ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης,

Σιρόπι σφενδάμου

Καλή σας υγιεινή απόλαυση ♥

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr