Γειά σας!!

Με χαρά σας προτείνω αυτό το τόσο πλούσιο γεύμα, ιδανικό για πρωινό. Αναλύω περισσότερο τη θρεπτικότητα των υλικών.

Σπανάκι: Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, β-καροτένιο βιταμίνες C, Ε και Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χλωροφύλλη, άλατα ιωδίου και σαπωνίνες. Είναι πολύ καλό στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας. Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος.

Σπόροι κάνναβης:  Περιέχει πλήρη πρωτεΐνη, περιέχει δηλαδή όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα, στις επιθυμητές μάλιστα αναλογίες. Η κάνναβη έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης ω-6 και ω-3 λιπαρά σε ιδανική αναλογία! Είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα τρόφιμα που περιέχει ω-6 με GLA, ένα λιπαρό οξύ που θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό για το σώμα.

Βραζιλιάνικα φυστίκια: Τα καρύδια Βραζιλίας αποτελούν την πλουσιότερη διαιτητική πηγή σεληνίου, καθώς αρκεί μόνο ένα τεμάχιο για να καλύψει πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού.Κατά τα άλλα, περιέχουν φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ είναι πλούσια σε μαγνήσιο, φώσφορο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, θειαμίνη και βιταμίνη Ε. Επιπλέον, προσφέρουν μικρές ποσότητες ασβεστίου και σιδήρου, καθώς και φυτοχημικά συστατικά, όπως οι πολυφαινόλες, που ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και οι φυτοστερόλες, που συνδέονται με βελτίωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα.

Σπόροι ωμού κακάο: Μειώνει την ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη, προστατεύοντας από Διαβήτη ΙΙ
Προστατεύει το νευρικό σύστημα. Το κακάο έχει υψηλή περιέκτικοτητα σε ρεσβερατρόλη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται και στο κόκκινο κρασί, γνωστό για την ικανότητα του να περνάει το φράγμα αίματος- μυαλού και έτσι να προστατεύει το νευρικό σύστημα.
Προστατεύει τα νευρικά κύτταρα από φθορές
Μειώνει το ρίσκο καρδιαγγειακών παθήσεων και εμφράγματος. Τα αντιοξειδωτικά που συναντώνται στο κακάο διατηρούν το νιτρικό οξύ σε υγιή επίπεδα. Αν και το νιτρικό οξύ έχει οφέλη για τη καρδιά (χαλαρώνει τα αγγεία και μειώνει τη πίεση) παράγει τοξίνες. Τα αντιοξειδωτικά του κακάο ουδετεροποιούν αυτές τις τοξίνες, προστατεύοντας τη καρδιά και προλαμβάνοντας ασθένειες.
Προφυλάσσουν κατά των ελεύθερων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κακάο επιδιορθώνουν τη ζημιά των ελεύθερων ριζών μειώνοντας το ρίσκο κάποιων καρκίνων. Για την ακρίβεια το κακάο περιλαμβάνει πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά απ’ αυτά που βρίσκονται σε 100 γρ. ασαί, γκότζι μπέρις και μύρτιλα. Τα αντιοξειδωτικά αποτελούν το 10% του βάρους του κακάο.
Ανεβάζει τη διάθεση: Το κακάο ανεβάζει τα ύψη συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών που επηρεάζουν τα επίπεδα ευεξίας. Το ίδιο στοιχείο που απελευθερώνεται όταν βιώνουμε βαθιά συναισθήματα αγάπης, η φενιλεθυλαμίνη βρίσκεται και στο κακάο..
Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία: μαγνήσιο, σίδηρο, κάλλιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο.

Υλικά

2 χούφτες σπανάκι

1 μπανάνα κατεψυγμένη

1 κ.σ. σπόρους κάνναβης

10 αμύγδαλα

5 βραζιλιάνικα φυστίκια

3/4 κούπας νερό

3 χουρμάδες

Γαρνίρισμα

Σπόροι ωμού κακάο χτυπημένοι

κολοκυθόσπορος

Βάζουμε την μπανάνα στην κατάψυξη και το πρωί τα υλικά στο μπλέντερ. Γαρνίρουμε με σπόρους ωμού κακάο και κολοκυθόσπορο.

 

 

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr