Γειά σας!!

Ένα πολύ θρεπτικό πρωινό και πολύ νόστιμο.

Περιέχει φαγόπυρο

Το φαγόπυρο είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνη, φτάνοντας μέχρι και τα 14 γρ. πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάτια προϊόντος και περιέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, χαρίζοντας δύναμη κι ενέργεια στον οργανισμό και κρατώντας μας χορτάτους. Ειδικά για όσους νηστεύουν αυτή την εποχή πριν το Πάσχα, το φαγόπυρο θα αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική πρωτεΐνης έναντι του κρέατος.

Ακόμη, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε αλλά και σε βιταμίνη Κ που κάνει καλό στην πήξη του αίματος, στην οστεοπόρωση, στην καρδιά. Από το φαγόπυρο δεν λείπουν και τα μέταλλα όπως το ασβέστιο που κάνει καλό στα οστά, ο σίδηρος, το σελήνιο που συμβάλλει στην υγεία του θυρεοεοδούς, ο ψευδάργυρος που τονώνει το ανοσοποιητικό ο χαλκός, το μαγνήσιο, το κάλιο κ.ο.κ.

Η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες κάνει καλό στο έντερο, ενώ σύμφωνα με έρευνες φαίνεται πως συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης υπέρτασης, αλλά και υψηλής χοληστερόλης.

ΥΛΙΚΑ

(2 μερίδες )

6 κ.σούπας φαγόπυρο

2 Μπανάνες

1 κούπα γάλα αμυγδάλου

2 κ.σούπας  lucuma powder *

2 κ.σούπας φυστικοβούτυρο

Γαρνίρουμε με ότι θέλουμε. Εδώ έβαλα κομμάτια μπανάνας και φιλέ αμυγδάλου.

Μουλιάζουμε για 15 λεπτά το φαγόπυρο στο ρόφημα αμυγδάλου. Προσθέτουμε μετά τα υπόλοιπα υλικά και απολαμβάνουμε!

Καλή σας υγιεινή απόλαυση ♥

 

 

 

 

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.