Είχα φύκια νόρι καιρό στο ντουλάπι μου. Μιά φορά έφτιαξα σούσι με κουνουπίδι και βγήκε πολύ νόστιμο και άλλη μια φορά έφτιαξα μιά vegan ταραμοσαλάτα και το χρησιμοποίησα για να δώσω μια θαλασσινή νότα.
Τα φύκια γενικά δεν χρησιμοποιούνται πολύ στην ελληνική κουζίνα, είναι όμως απαραίτητα σύμφωνα με την διατροφή του Ιπποκράτη αλλά και την μακροβιοτική κουζίνα την οποία εκτιμώ ιδιαίτερα.
Σήμερα έφτιαξα μακαρόνια ρυζιού διότι αποφεύγω όπως έχετε καταλάβει το σιτάρι. Είχα και jackfruit και ήθελα να φτιάξω κάτι ιδιαίτερο.
Έτσι έφτιαξα αυτή την υπέροχη μακαρονάδα την οποία λάτρεψε ο σύντροφός μου. Σημαντικό χαχαχα!!
Mακαρόνια ρυζιού με jackfruit και φύκια νόρι
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια ρυζιού 400γρ.
1 κουτί jackfruit 400γρ.
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σούπας ταμάρι
2 κ.σούπας κάπαρι (προεραιτικά)
1 λεμόνι
4 κ.σούπας λευκό κρασί
πιπέρι
1 φύλλο από φύκια νόρι
Βράζουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο στο νερό για να μην κολλήσουν. Σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το jackfruit το οποίο έχουμε ήδη κόψει κομματάκια και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με κρασί και όταν το απορροφήσει προσθέτουμε το ταμάρι και την κάπαρι.
Όταν ετοιμαστεί αφαιρούμε από τη φωτιά και στήβουμε ένα λεμόνι. Αμέσως μετά κόβουμε σε μικρά κομματάκια το φύλλο από φύκια νόρι.
Αδειάζουμε όλο το μείγμα στα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε.
Καλή σας απόλαυση ♥
Για βίντεο με συνταγές του Μama Earth μπορείτε να γίνετε συνδρομητές στο κανάλι μου στο youtube mama earth tv
Leave a Reply