Αν θέλετε να αλλάξετε κάποιες συνήθειες και να τις αντικαταστήσετε με άλλες πιο υγιεινές σας προτείνουμε τα εξής:
- Αντικαταστήστε το σιτάρι με αλεύρι ντίνκελ, αλεύρι ρεβυθιού, ρυζιού, καλαμποκιού, κινόας, κριθαρένιο, βρώμης κ.α
- Αντικαταστήστε τα γαλακτοκομικά προιόντα με ρόφημα αμυγδάλου, καρύδας, κινόας, ρυζιού, hemp.
- Αντικαταστήστε τη λευκή ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγάβης, μέλι, μελάσα, στέβια.
Αν οι αλλαγές σας φαίνονται πολλές και δύσκολες παρακολουθήστε τις συνταγές μου, δοκιμάστε τες και θα γνωρίσετε καινούργιες γεύσεις. Το σίγουρο είναι πως θα αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας, θα τρώτε και δεν θα αισθάνεστε πρήξιμο, θα έχετε περισσότερη ενέργεια, θα έχετε καλύτερη υγεία, θα νιώσετε χαρά και φυσικά θα απολαμβάνετε χωρίς τύψεις.
Θα φτιάξουμε λοιπόν μια λαχταριστή μακαρονάδα με μακαρόνια ρυζιού και μία σάλτσα από μελιτζάνες.
Θα χρειαστούμε
ΥΛΙΚΑ
Μακαρόνια ρυζιού
3 μελιτζάνες
1 πιπεριά
3 ντομάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3-4 μπαχάρια
αλάτι-πιπέρι
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια με ένα κουταλάκι της σούπας λάδι για να μην κολλήσουν. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με λίγο ελαιόλαδο.
Σάλτσα : Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο με λίγο νεράκι, μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις μελιτζάνες, την πιπεριά, το καρότο τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει στο μούλτι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασάκι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την φρέσκια τριμμένη ντομάτα και νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό. Δοκιμάζουμε, όταν είναι έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά μελιτζάνας, ρίχνουμε από πάνω φρέσκο ελαιόλαδο και αν θέλουμε τρίβουμε φυτικό τυρί.
Καλή σας απόλαυση!!
Ιωάννα
Καλησπέρα! Τις μελιτζάνες τις βάζουμε κι αυτές στο μουλτι;
Mama Earth
Καλησπέρα, ναι τις βάζουμε αλλα δεν τις θέλουμε να λειώσουν.