Αν θέλετε να αλλάξετε κάποιες  συνήθειες και να τις αντικαταστήσετε με άλλες πιο υγιεινές σας προτείνουμε τα εξής:

  • Αντικαταστήστε το σιτάρι με αλεύρι ντίνκελ, αλεύρι ρεβυθιού, ρυζιού, καλαμποκιού, κινόας, κριθαρένιο, βρώμης κ.α
  • Αντικαταστήστε τα γαλακτοκομικά προιόντα με ρόφημα αμυγδάλου, καρύδας, κινόας, ρυζιού, hemp.
  • Αντικαταστήστε τη λευκή ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγάβης, μέλι, μελάσα, στέβια.

Αν οι αλλαγές σας φαίνονται πολλές και δύσκολες παρακολουθήστε τις συνταγές μου, δοκιμάστε τες και θα γνωρίσετε καινούργιες γεύσεις. Το σίγουρο είναι πως θα αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας, θα τρώτε και δεν θα αισθάνεστε πρήξιμο, θα έχετε περισσότερη ενέργεια, θα έχετε καλύτερη υγεία, θα νιώσετε χαρά και φυσικά θα απολαμβάνετε χωρίς τύψεις.

 

Θα φτιάξουμε λοιπόν μια λαχταριστή μακαρονάδα με μακαρόνια ρυζιού και μία σάλτσα από μελιτζάνες.

Θα χρειαστούμε

 ΥΛΙΚΑ

Μακαρόνια ρυζιού

3 μελιτζάνες

1 πιπεριά

3 ντομάτες

2 καρότα

1 κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

3-4 μπαχάρια

αλάτι-πιπέρι

1/2 κούπα κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια με ένα κουταλάκι της σούπας λάδι για να μην κολλήσουν. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με λίγο ελαιόλαδο.

Σάλτσα : Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο με λίγο νεράκι, μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις μελιτζάνες, την πιπεριά, το καρότο τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει στο μούλτι. Προσθέτουμε  τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασάκι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την φρέσκια τριμμένη ντομάτα και νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό. Δοκιμάζουμε, όταν είναι έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά μελιτζάνας, ρίχνουμε από πάνω φρέσκο ελαιόλαδο και αν θέλουμε τρίβουμε φυτικό τυρί.

Καλή σας απόλαυση!!

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.