Κατάθεση ψυχής……

Θα μου επιτρέψετε να κάνω και εγώ με τη σειρά μου ένα δώρο! Την αλήθεια μου…..
Μία αλήθεια που μπορεί να γίνει δώρο σε όποιον καταφέρει να τον αγγίξει…
Θέλω να την πω σε όλους εσάς που γνωρίζω.. Γιατί για εσάς (κοινωνία, γονείς, φίλους κτλ), φόρεσα τις ομορφότερες μάσκες μου, και έπαιξα τους καλύτερους ρόλους μου….
Κάτι που φυσικά τώρα συνηδειτοποιησα..
Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω πως αντί να ζω για μένα, ζούσα για εσάς…Για την εικόνα σας, για την κρίση σας, για την επιβεβαίωση σας, για την αναγνώριση σας, για το ταίριασμα μου στην κοινωνία που με μάθανε πως πρέπει να ζω……

Ήτανε λοιπόν κάποτε ένα κοριτσάκι, που θέλησε να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει μακρυά από την φωλιά της οικογένειας, για να ζήσει όπως αυτό ήθελε!Πίστευε στην δύναμη του και δεν φοβόταν τίποτα!
Σπούδασε, δούλεψε στα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας και έκανε μία ζωή που θα την ζήλευαν πολλοί…Κάθε φορά που γύριζε σπίτι της, ήθελε πάντα να νιώθουν οι γονείς της περήφανη γι’αυτήν..Ήθελε να φοράει ωραία ρούχα, να έχει το αυτοκίνητο της, και να μιλάει για την καριέρα της…

Αυτό που δεν έλεγε ποτέ σε κανέναν, ούτε στον ίδιο της τον εαυτό, ήταν πως έπασχε από διατροφικές διαταραχές… Ένας εθισμός που γεννιέται από το άγχος και το στρες για τελειότητα…για επιβεβαίωση…για αναγνώριση…Ένας εθισμός όπως όλοι οι εθισμοί που έχουν οι άνθρωποι για να κρύψουν τα συναισθήματα τους…τις αδυναμίες τους… Ένα σαράκι που σου τρώει τα σωθικά…όχι ο εθισμός…όχι…
Οι τύψεις και οι ενοχές ότι δεν είσαι αρκετός ..τέλειος..πετυχημένος…Αυτό είναι το σαράκι… που της κατέστρεφε τη ζωή…
Γιατί νόμιζε πως αν δεν ήταν τέλεια δεν θα την αγαπουσαν και δεν θα άρεσε….
Και έτσι σταμάτησε να πιστεύει στον εαυτό της..σταμάτησε να τον αγαπάει, και έκανε τα πάντα να τον αλλάξει για να ταιριάξει στα πρότυπα της κοινωνίας….
Ευτυχώς στη ζωή της έφερε έναν άνθρωπο που την ανάγκασε μέσα από μία πολύ δύσκολη φάση του, να αναγνωρίσει το πρόβλημα της και να δει επιτέλους ότι δεν είναι καλά και χρειάζεται βοήθεια..Η αγάπη της για αυτόν, την έκανε να πάει κόντρα σε όλα…στα πρέπει, στην κοινωνία, στους γονείς της, στις πεποιθήσεις του μυαλού της..
Εκεί ξεκίνησε να ζει πάλι γι’αυτήν…
Μην ακούγοντας κανένα και συνεχίζοντας το δύσκολο δρόμο της καρδιάς, ειχε ξεκινήσει την μεταμόρφωση της!
Σε αυτό το κορίτσι που κάποτε ήταν, και είχε ξεχάσει….
Μέσα από πολύ μοναξιά, 2 χειρουργεία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές, άρχισε να ρίχνει τις μάσκες μία μία… Άφησε σπίτι…πούλησε αυτοκίνητο, έδωσε τα πράγματα της, χάρισε ρούχα και ότι άλλο πίστευε πως δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτό…Και σιγά σιγά με πολύ πόνο φυσικά και φόβο, άλλαζε τη ψεύτικη ζωή της…!
Και ήξερε φυσικά πως η αληθινή, θα φανεί τρελή…παράξενη..μοναχική…χαζή σε πολλούς!! Όμως πλέον δεν την ένοιαζε κανένας άλλος πέρα από τον εαυτό της…

Και συνεχίζει…
Γιατί οι μάσκες είναι πολλές….

Μόλις έριξα άλλη μία!
Και έτσι θέλω να περάσω το μήνυμα της αγάπης…της πραγματικής, αληθινής άνευ όρων αγάπης!
Ζήστε για σας!
Μην αφήνετε το άγχος και το στρες να σας καταστρέψουν τη ζωή σας ..
Μόνο και μόνο για το πως θα σας κρίνουν οι άλλοι…
Ζηλεύω τα παιδιά που πατάνε στα πόδια τους χωρίς καμία βοήθεια… είτε έφυγαν από το χωριό, είτε έμειναν … Όλοι δίνουμε τον δικό μας αγώνα…
Πίστευα πως ήμουν ανεξάρτητη…Όχι.
Πάντα βολευομουν στις πλάτες των γονιών μου όταν έβρισκα τα δύσκολα… Και δυστυχώς το βόλεμα σε καταστρέφει… Γιατί μετά εξαρτιεσαι και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό…Το βόλεμα σε κάνει να τους έχεις ανάγκη…σε φυλακίζει…χωρίς να το θέλουν ούτε αυτοί, δημιουργείτε μία αναγκαία εξάρτηση…και αυτό δεν είναι αγάπη..δεν είναι ελευθερία….

Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να επιβιώνει μόνος του. Και να αγαπάει τον εαυτό του χωρίς να τον κρίνει.. Να τον αγαπάει γι’αυτο που είναι..Για τα λάθη του, για τις αδυναμίες του, για τα ψεγάδια του, και για την σκοτεινή πλευρά του… Γιατί αυτά είναι που τον αλλάζουν..που τον μεταμορφώνουν!
Αυτά είναι που τον κάνουνε μοναδικό!
Σε περίπτωση που κάποιος έχει διαβάσει μέχρι εδώ, τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!
Μη φοβάσαι να κοιτάξεις μέσα σου άνθρωπε..εκεί κρύβεται η δύναμη σου…ο Θεός σου…η Αγάπη..
Και όσο πλησιάζεις, τόσο πιο πολύ θα πονάς.. Όμως ο πόνος είναι γιατί κάτι μέσα σου αλλάζει…μεταμορφώνεται..κάτι σπάει..
Η καρδιά σου είναι…και αν δεν ραγίσει, το φως δεν θα μπορέσει να μπει μέσα σου..
Γι’αυτό λοιπόν ακολούθα την!
Και όταν νιώθεις πόνο, να χαμογελάς!
Αυτό σημαίνει πως πλησιάζεις..στην αλήθεια σου..στον εαυτό σου…στην ευτυχία σου..!
Αυτό είναι η ζωή…το ταξίδι στο μέσα μας!
Και η αγάπη είναι ο σκοπός!
Όλα εσύ τα έχεις σκηνοθετήσει…
Εσύ είσαι ο δημιουργός της ζωής σου!
Γι’αυτό μην φοβάσαι και μην αντιδράς σε ότι σου φέρνει! Ακολούθα το ρεύμα και ζήσε τη στιγμή! Για σένα!
Αγάπα…! Πάνω απ’όλα τον εαυτό σου!
Η καρδιά σου πρέπει να είναι εγωίστρια…
Γιατί είναι το σημαντικότερο όργανο που δουλεύει και στέλνει ζωή σε όλο σου το σώμα! Δώστης λοιπόν αγάπη!!! Για να σε κάνει ευτυχισμένο! Άκου την ψυχή σου και ακολούθα τα όνειρα σου!
Η πραγματική ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα!!

Είσαι ένα υπέροχο πλάσμα που αξίζει τα πάντα!!! Ζήσε! Τώρα! Για σένα! Αγάπα! ❤

Ευγνωμοσύνη…Αγάπη…Συγχώρεση….❤

Με πολύ καμάρι, θα ενημερώσω το προφίλ μου για την νέα μου δουλειά ως καμαριερα!

Εύχομαι το 2018 να μας βρει όλους με αγάπη μέσα μας σαν των μικρών παιδιών….
Αληθινή…καθαρή…ανιδιοτελή…αθώα! ❤
Χρόνια πολλά! ❤

Μαρίνα

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr