1. Χρησιμοποιήστε μικρότερο πιάτο σε κάθε γεύμα.

Έτσι πρώτα χορταίνει το μάτι. Μεγάλο θέμα η ψυχολογία.

2.Να μασάτε την τροφή σας όσο πιο πολλές φορές μπορείτε. 

Έτσι ο εγκέφαλος προλαβαίνει να πάρει την πληροφορία ότι χόρτασε και βοηθάτε την διαδικασία της πέψης.

3.Να μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση.  

Είναι ο ιδανικός τρόπος για να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού χωρίς να το πάρετε χαμπάρι. Όταν τρώτε συνειδητά, είστε παρόν στην διαδικασία και αρκείστε με πολύ μικρότερες ποσότητες.

4. Να έχετε αρκετά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και σίγουρα δύο υγιεινά σνάκ ενδιάμεσα. Βοηθάει πολύ ψυχολογικά αφού θα έχετε την ασφάλεια πως σε λίγο θα ξαναφάτε. Είναι σημαντικό να μην μένετε πεινασμένοι.

5.Να είστε προνοητικοί.

Πάντα θα έχετε μαζί σας ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς, μια μπάρα, ένα φρούτο. Έτσι θα γλιτώσετε από παρασπονδίες και δικαιολογίες.

6.Μην τρώτε μέσα από το πακέτο.

Μπορεί να αγοράσατε ένα πακέτο ξηρούς καρπούς ή φρυγανιές ή κάτι υγιεινό τέλος πάντων. Αυτό δεν σημαίνει πως παίρνουμε το πακέτο το ακουμπάμε στο γραφείο μας και ότι γίνει…Παίρνουμε ένα μπολάκι και υπολογίζουμε πως αυτό θα είναι το σνάκ μας.

7. Πίνετε πολύ νερό και βότανα.

 

Περιμένουμε τα σχόλια σας και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και συνεργασίες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@mamasvoice.gr

 

 

 

 

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr