1. Ξεκίνησε με ένα σχέδιο (ιδανικά, το προηγούμενο βράδυ!).

Τη νύχτα μόλις κοιμηθεί η μικρή μου, μου αρέσει να κάθομαι και να γράφω τη λίστα με τις υποχρεώσεις μου για την επόμενη μέρα. Αυτό μου διασφαλίζει, ότι ξεκινώ το επόμενο πρωί με μια αίσθηση σκοπού και ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω όλη την ημέρα. Όταν υπάρχει ένας στόχος στο μυαλό σου, είναι πιο εύκολο για εσένα να παρακολουθείς την πρόοδό σου.

Δράση: Τα τελευταία 30 λεπτά λοιπόν κάθε εργάσιμης ημέρας να τα διαθέτεις προγραμματίζοντας για την επόμενη. Εάν σκοπεύεις να εργαστείς έξι ώρες την ημέρα στην επιχείρησή σου, αποφάσισε για τις πιο σημαντικές εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν και επικεντρωσου σε αυτές. Αν έχεις παιδιά, κατανόησε ότι θα υπάρξουν διακοπές, γι ‘αυτό κάνοντας αυτά που σου προτείνω θα είσαι πιό συγκεντρωμένος.

2. Προγραμμάτισε την ”σπατάλη χρόνου”.

Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με το χρονικό διάστημα που μπορούμε εύκολα να εξαφανίσουμε… ναι, τα κοινωνικά μέσα είναι σίγουρα ένα από αυτά. Μπορείς να ξεκινήσεις με τις καλύτερες προθέσεις και ξαφνικά να συνειδητοποιήσεις ότι έχουν περάσει 3 ώρες και εσύ ακόμα χαζεύεις στο internet. Αρχικά τσεκάρεις τα email σου και μετά μόλις αρχίσεις να μπαίνεις στα social, ξεκινάει η διαροή πολίτιμης ενέργειας. Σου προτείνω λοιπόν να μην ξεκινήσεις την ημέρα σου με την ”σπατάλη χρόνου”, αντίθετα, να επιλέξεις άλλες εργασίες που περιλαμβάνουν πιο ενεργή δημιουργία από την πλευρά σου (π.χ. συγγραφή άρθρων). Μην ξεχνάς πως το πρωί έχουμε καθαρό μυαλό για να πέρνουμε αποφάσεις και να είμαστε δημιουργικοί.

Δράση: Όρισε το χρόνο χρόνο που θα ξοδέψεις για κάθε τί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιήσε ένα χρονόμετρο! Έχω το χρονοδιακόπτη κουζίνας μου. Τυχόν email που θα έρθουν μετά από αυτό θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη χρονική περίοδο.

3. Διατήρησε συγκεκριμένες ώρες.


Όταν εργάζεσαι από το σπίτι, ο χρόνος σου μπερδεύεται. Πολύ εύκολα αποσυντονίζομαι και πηγαίνω να ισιώσω το τραπεζομάντηλο που δεν μου κάθεται καλά στο μάτι και ξαφνικά βρίσκομαι στο πίσω μπαλκόνι και απλώνω ρούχα. Η ευελιξία του χρόνου όταν εργάζομαι από το σπίτι μπορεί σίγουρα να είναι ένα δίκοπο σπαθί διοτι απο τη μία απολαμβάνω την ευελιξία απο την άλλη όμως πρέπει να είμαι εξαιρετικά προσεκτική ώστε να μην καταλήξω στο γραφείο για ώρες. Η παγίδα όταν δουλεύουμε απο το σπίτι είναι οτι τελικά δουλεύουμε περισσότερο.

Δράση: Δούλεψε συγκεκριμένες ώρες προσαρμοσμένα στον δικό σου τρόπο ζωής. Αυτή είναι η ευελιξία που λειτουργεί προς όφελός μας, αλλιώς πολύ εύκολα μπορούμε να μπούμε σε ένα χάος και να νιώθουμε μονίμως κουρασμένοι. Το κλειδί για τη διαχείριση του χρόνου είναι να καταλάβεις πώς ρέει στη ζωή σου.

Δουλεύεις από το σπίτι; Mοιράσου μαζί μας την εμπειρία σου!!

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.