Ένα καλό πρωινό είναι must για να ξεκινήσεις τη μέρα σου ♥

Η βρώμη αποτελεί καλή πηγή ποιοτικής πρωτεΐνης, που κυμαίνεται από 11-17% κατά ξηρό βάρος, το οποίο είναι υψηλότερο από τα περισσότερα δημητριακά. Η κύρια πρωτεΐνη στη βρώμη ονομάζεται αβεναλίνη (80%), η οποία δεν απαντάται σε κανένα άλλο δημητριακό ενώ μοιάζει με ορισμένες πρωτεΐνες των οσπρίων.

Τα βραζιλιάνικα φυστίκια βοηθούν στην πέψη, έχουν υψηλή περιεκτικότητα ψευδαργύρου που έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από την ακμή ή μειώνει την εμφάνισή της. Η πλούσια βιταμίνη και το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο του ελαίου του, είναι η κύρια αιτία αυτής της προστατευτικής ιδιότητας.

Έχουν υψηλή συγκέντρωση σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και οργανικές ενώσεις που κάνουν αυτόν τον ξηρό καρπό ισχυρό φυσικό φάρμακο απέναντι στους ιούς και τις ασθένειες της εποχής.

Περιέχουν  σελήνιο,  παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, απ’ όπου παράγονται, διανέμονται και ρυθμίζονται μερικές από τις σημαντικότερες ορμόνες του σώματος. Επίσης, η υψηλή συγκέντρωση σεληνίου σου εξασφαλίζει ενισχυμένο μεταβολισμό.

Vegan ”ρυζόγαλο” με καραμελωμένα μήλα και βραζιλιάνικα φυστίκια

Υλικά

1 κούπα βρώμη

2 κούπες νερό

2 κ.γ. ζάχαρη καρύδας

1 κ.σ. ταχίνι αναποφλοίωτο

1κ.γ. λάδι καρύδας

Για το γαρνίρισμα

1 μήλο κομμένο σε κύβους

λίγα βραζιλιάνικα φυστίκια

1/2 κ.γ. κανέλα

1/3 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1/3 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλο

3 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου

2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

1 κ.γ. λάδι καρύδας

  • Ζεσταίνουμε το νερό με τη βρώμη σε μεσαία φωτιά. Μόλις πήξει προσθέτουμε το  λάδι καρύδας ανακατεύουμε και αφαιρούμε από το φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι και τη ζάχαρη καρύδας, το περιχύνουμε σε δύο μπολάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα βραζιλιάνικα φυστίκια και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτώς από το μήλο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε το μήλο. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και το αφαιρούμε από τη φωτιά. Αυτό το κάνουμε για να παραμείνει τραγανό το μήλο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στα μπολάκια με τη βρώμη και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη κανέλα ακόμα.

Καλή σας απόλαυση ♥

 

 

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.