Αυτό το Cheesecake θα σας ενθουσιάσει διότι είναι νόστιμο, εντυπωσιακό και super υγιεινό. Χωρίς ψήσιμο που σημαίνει πως έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του, ιδανικό για vegan και διαβητικούς!! 

Γιατί ωμά;

Tο μαγείρεμα καταστρέφει τα ένζυμα με αποτέλεσμα να κάνει πολύ δύσκολη την πέψη των τροφών. Ενώ αντίθετα είναι πολύ εύκολο για τον οργανισμό μας να μεταβολίσει τις ωμές τροφές επειδή είναι ζωντανές και περιέχουν τα δικά τους ένζυμα για να μεταβολιστούν. Με άλλα λόγια το σώμα δεν χρειάζεται να παράγει ένζυμα πέψης για να μεταβολίσει τις τροφές, οπότε το σώμα δεν εξαντλείται και χρησιμοποιεί την ενέργειά του, αλλά και τα ένζυμά του για τις δικές του δουλειές που είναι η θεραπεία και ο αυτοκαθαρισμός.

Blueberries

Τα Blueberries είναι πλούσια στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E και B-καροτίνη, στα ιχνοστοιχεία Κάλιο, Μαγνήσιο και Φώσφορο και σε φυτικές ίνες. Αντίθετα είναι φτωχά σε λίπος, νάτριο και θερμίδες, γεγονός που τα ανεβάζει στην πρώτη βαθμίδα της υγιεινής διατροφής. Συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού και προφυλάσσουν από μια πληθώρα ασθενειών.
Οι καρποί του blueberry περιέχουν, μεταξύ άλλων, το οξύ elagum και το φολικό οξύ, οι επιδράσεις των οποίων σήμερα αποτελούν αντικείμενο ερευνών, σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης των όγκων στομάχου, πνευμόνων και οισοφάγου, καθώς και την προφύλαξη από τον καρκίνο της μήτρας. Επιπλέον, όπως απέδειξαν Αμερικανοί επιστήμονες, το blueberry όχι μόνο έχει την ικανότητα να επιβραδύνει τους μηχανισμούς της γήρανσης, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει και στην ανανέωση του οργανισμού.

 Ωμό Vegan Blueberry Cheesecake με Στέβια

Βάση

1/2 κούπα χουρμάδες

1 κούπα πεκάν

1/2 κούπα τριμμένη καρύδα

1/4 κ.γλυκού υγρή στέβια

1/4 κ.γλυκού αλάτι

2-4 κ.σούπας νερό

Γέμιση

2 κούπες ωμά κάσιους

χυμός από 1 λεμόνι

1/2 κ.γλυκού υγρή στέβια

6 κ.σούπας λάδι καρύδας

1/2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 1/2 κούπα blueberries

Μουλιάζουμε τα κάσιους στο νερό για τουλάχιστον 3 ώρες.

Ξεκινάμε με τη βάση:

Ανακατεύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της βάσης εκτός από το νερό. Όταν έχει λειώσει το μείγμα προσθέτουμε το νερό αν χρειαστεί. Το μείγμα θα πρέπει να μπορεί να γίνει μπαλάκι για να είναι σωστό. Απλώνουμε το μείγμα σε μια μικρή ταρτιέρα και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση:   

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης μαζί με τα μουλιασμένα κάσιους εκτός από τα blueberries μέχρι να γίνουν αλοιφή. Βγάζω τη βάση από την κατάψυξη και απλώνω τα 2/3 από το μείγμα. Συνεχίζω μετά προσθέτοντας τη μία κούπα blueberries στο υπόλοιπο 1/3 του μείγματος που μας περιμένει στο μπλέντερ. Το απλώνουμε και αυτό από πάνω.

Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη μισή κούπα blueberries και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες τουλάχιστον. Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε 1/2 ώρα για να ξεπαγώσει.


Καλή σας απόλαυση ♥
Έχετε δοκιμάσει ποτέ ωμό cheesecake; θα χαρώ να ακούσω την απάντησή σας στα σχόλια ↓ και μη διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας και τις δικές σας συνταγές!!

Love & Gratitude 
Mama Earth

Follow facebook:   https://www.facebook.com/mamaearth.gr/?ref=settings

Follow instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/

Follow: youtube: ttps://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g?view_as=subscriber

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.