Γειά σας!!
Αυτή τη σοκολάτα την είχα φτιάξει πριν αρκετά χρόνια και την βρήκα τώρα που έκανα ξεσκαρτάρισμα στο βιβλίο που σημειώνω τις συνταγές που μου αρέσουν. Η συνταγή αυτή ομολογώ πως είναι καταπληκτική. Το δυνατό της χαρτί είναι πρώτον πως είναι ωμοφαγική και αποτελείτε απο πολύ καλά υλικά, και δεύτερον την κόβεις σε κομμάτια και την έχεις στην κατάψυξη. Όποτε σου έρχεται όρεξη για σοκολάτα κόβεται πολύ εύκολα χωρίς να χρειαστεί να την ξεπαγώσεις. Αυτό είναι πολύ τέλειο νέο!!
Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά
Μαγείρεμα: Κατάψυξη
Εξαρτήματα: Πολυκόφτης, κλασσική φόρμα παραλληλόγραμμου κέικ
Υλικά
1/2 κούπα λάδι καρύδας λιωμένο,
1 κ.σούπας κακάο,
100γρ. αμύγδαλα ωμά (ή φουντούκια ή φυστίκια Αιγίνης)
2 κ.σούπας σπόρους hemp τριμένους καλά,
1/4 κούπας ζάχαρη καρύδας ή ότι γλυκαντικό θέλετε,
1/4 κούπας μαύρες σταφίδες
1 κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη εκτώς των ξηρών καρπών. Μετά προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταφύδες και πατάμε να δουλέψει πολύ λίγο για να είναι χοντοκομένοι.
Σε σκεύος με λαδόκολα περιχύνουμε το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Και σε 3 ώρες περίπου είναι έτοιμο. Κόψτε το σε κομμάτια και αφήστε το στην κατάψυξη για να τρώτε όποτε θέλετε.
Καλή σας απόλαυση ♥
Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας και δικές σας υγιεινές συνταγές για να μεταφερθούν σε περισσότερο κόσμο!!
Περιμένουμε με χαρά τα σχόλιά σας ακριβώς απο κάτω!!
Konstantina
Είχα μεγάλη περιέργεια να φτιάξω αυτή τη συνταγή, την έκανα με φουντούκια γιατί προτιμώ το συνδυασμό τους με τη σοκολάτα. Ειλικρινά είναι η πιο γευστική που έχω φάει ποτέ! Απολαμβάνω κάθε μπουκιά της χωρίς ενοχή ξέροντας ότι αυτό που το τρώω είναι ότι πιο ποιοτικό σε σοκολάτα θα μπορούσα να φάω. Σ ευχαριστώ @mamaearth.gr !