Η Άνοιξη έχει αφθονία σε φράουλες και όπως καταλαβαίνεις τις τρώμε ωμές, σε γλυκά ή μαρμελάδες.
Αυτό το διάστημα όμως που τρώω τα περισσότερα γεύματα τις ημέρας ωμά, πειραματίστηκα φτιάχνοντας ωμή μαρμελάδα φράουλας για να έχουν όλα τους τα ένζυμα και τα θρεπτικά τους συστατικά!!
Ωμή Μαρμελάδα Φράουλα με Στέβια
3 κούπες ώριμες φράουλες σε κομματάκια
1/3 κούπας κρυσταλλική στέβια
1 κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας λιώνουμε τις φράουλες σε ένα μπολ (και με γουδί αν έχουμε) να βγάλουνε τους χυμούς τους.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Ανάβουμε το φούρνο στο πάνω κάτω στους 50 βαθμούς και το αφήνουμε για 8 ώρες.
Έτοιμη!! Στη φωτογραφία τη σέρβιρα με γιαούρτι καρύδας. Μιάμ Μιάμ!!
Love & Gratitude
Mama Earth
Leave a Reply