Όταν πλησιάζει η μέρα να πάω στη λαική, πάντα ανοίγω το ψυγείο και κοιτάω τί μου έχει περισσέψει από λαχανικά για να τα κάνω ψητά στο φούρνο, κοινώς ξεστοκάρισμα.

Λαχανικά

ΚΑΡΟΤΑ – ΚΡΕΜΜΎΔΙΑ – ΜΠΡΟΚΟΛΟ – ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ – ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ – ΠΙΠΕΡΙ – ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ

  • Ανάβω λοιπόν το φούρνο στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω και βάζω λαδόκολα στο ταψί.
  • Κόβω τα λαχανικά σε ροδέλες και τα βάζω στο ταψί. Tα ψεκάζω με λίγο λάδι και προσθέτω πιπέρι. Στην προκειμένη περίπτωση έβαλα γκαράμ μασάλα, γενικά μπορείς να βάλεις ότι θέλεις.

Βασικά μπαχαρικά για το garam masala είναι το πιπέρι, κάρδαμο, γαρύφαλλο, δάφνη, κανέλλα, κύμινο, μπαχάρι. Ινδικό μείγμα που το βρίσκεις έτοιμο σε καταστήματα μπαχαρικών.

Μανιτάρια

400γρ. μανιτάρια πλευρώτους

5 κ .σούπας ταμάρι

2κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή ότι γλυκαντικό θέλεις

2κ.σούπας ελαιόλαδο

1 κ.σούπας μηλόξυδο

  • Απλώνουμε τα μανιτάρια σε ταψί με λαδόκολα περιχύνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
  • Στην προκειμένη περίπτωση επειδή είχα βάλει αρκετά λαχανικά στο ταψί, έψησα τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι. (η αλήθεια είναι πως στο φούρνο γίνονται πιό νόστιμα) Με λιγότερα υλικά θα τα έψηνα όλα μαζί ταυτόχρονα.

Θα χαρώ να σχολιάσεις και να προτείνεις και δικές σου συνταγές στα σχόλια ακριβώς από κάτω.

Love & Gratitude

Mama Earth

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr