Είναι πολύ σημαντικό στην αρχή της εβδομάδας να οργανώνετε την κουζίνα σας και να φτιάχνετε π.χ ένα ντίπ από κάσιους για τα λαχανικά σας, μια γκρανόλα για το πρωινό σας και άλλα πολλά που θα ανεβάζω στο mama earth. Έτσι θα έχετε εύκολες λύσεις σε βαζάκια στο ψυγείο σας, οι οποίες θα εμπλουτίσουν τα γεύματά σας αλλά και τη γεύση σας, χωρίς να σας έρθει η ανάγκη να κάνετε ατασταλία.
Συνταγή:
Χρυσή τραγανή σπιτική γκρανόλα
Υλικά
15 γρ. καρύδια
15 γρ. κολοκυθόσπορος
60 γρ. βρώμη
20 γρ. pop κινόα
70 γρ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. κανέλα
2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 ml γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
Καβουρδίζουμε τα καρύδια, τους κολοκυθόσπορους, τη βρώμη και την κινόα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Όταν πάρουν λίγο χρώμα, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Όταν είναι έτοιμη η granola μας, την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει σε λαδόκολλα και την βάζουμε σε γυάλινο βάζο.
Περιχύνουμε σε ένα μπόλ το ρόφημα αμυγδάλου με τα κομμάτια μπανάνας και την granola και χανόμαστε στον κόσμο της απόλαυσης ♥
Leave a Reply