Γειά σας!!

Μου αρέσει πολύ η ποικιλία και αυτές οι μπουκίτσες ομόρφυναν το τραπέζι μας σήμερα. Τρώγονται σαν ορεκτικό και θα μπορούσατε πολύ ευχάριστα να τις συνοδέψετε με ρύζι αναποφλοίωτο και φασόλια ή με κινόα και τόφου. Νόστιμα λοιπόν και γουστόζικα σας τα προσφέρω με αγάπη!

Υλικά

1 μεγάλο μπρόκολο

1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά ντίνκελ ή ότι άλλο προτιμάτε

1/3 κούπας άνιθο τριμμένο

2/3 κούπας κατσικίσια φέτα τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

1 αυγό

Τρίβουμε στον τρίφτη τα μπουμπούκια μόνο του μπρόκολου. Χρησιμοποίησα αυτό το μέρος όπως στη φωτογραφία.

Αφού τα τρίψουμε τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ με 1/2 κ.γ. αλάτι, κάνουμε λίγο μασάζ και το αφήνουμε για 20 λεπτά.

Βάζουμε το μπρόκολο σε μία πετσέτα, την κάνουμε πουγκί και το στύβουμε. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με το χέρι.

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε περίπου 14 μπαλάκια.

Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά. Μην τα φάτε ζεστά….κρύα είναι πολύ πιο νόστιμα!!

Καλή σας απόλαυση ♥

Αν σας άρεσε παρακαλώ κοινοποιήστε!!

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.