Γειά σας!!
Μου αρέσει πολύ η ποικιλία και αυτές οι μπουκίτσες ομόρφυναν το τραπέζι μας σήμερα. Τρώγονται σαν ορεκτικό και θα μπορούσατε πολύ ευχάριστα να τις συνοδέψετε με ρύζι αναποφλοίωτο και φασόλια ή με κινόα και τόφου. Νόστιμα λοιπόν και γουστόζικα σας τα προσφέρω με αγάπη!
Υλικά
1 μεγάλο μπρόκολο
1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά ντίνκελ ή ότι άλλο προτιμάτε
1/3 κούπας άνιθο τριμμένο
2/3 κούπας κατσικίσια φέτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
Τρίβουμε στον τρίφτη τα μπουμπούκια μόνο του μπρόκολου. Χρησιμοποίησα αυτό το μέρος όπως στη φωτογραφία.
Αφού τα τρίψουμε τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ με 1/2 κ.γ. αλάτι, κάνουμε λίγο μασάζ και το αφήνουμε για 20 λεπτά.
Βάζουμε το μπρόκολο σε μία πετσέτα, την κάνουμε πουγκί και το στύβουμε. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με το χέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε περίπου 14 μπαλάκια.
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά. Μην τα φάτε ζεστά….κρύα είναι πολύ πιο νόστιμα!!
Καλή σας απόλαυση ♥
Αν σας άρεσε παρακαλώ κοινοποιήστε!!
Leave a Reply