Μιά συνταγή για γκρανόλα είναι απαραίτητη να την έχεις πόσο μάλλον τώρα στις γιορτές που πηγαίνουμε συνέχεια επισκέψεις. Την γκρανόλα μπορείς να τη φάς πάνω απο το γιαούρτι σου ή στο γάλα σου ή σκέτη.
Μου αρέσει πάρα πολύ να φτιάχνω μόνη μου πράγματα και να τα κάνω δώρο, αντί να τα πάρω έτοιμα απο το ζαχαροπλαστείο. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά.
- Ποιοτικές πρώτες ύλες.
- Οχι συντηρητικά
- Έδωσες χρόνο και αγάπη για να το φτιάξεις και αυτό μετράει πολύ.
Στο βίντεο θα δείς πώς φτιάχνεται και πώς το έφτιαξα δωράκι και παρακάτω θα διαβάσεις τη συνταγή αναλυτικά.
Χριστουγεννιάτικη Γκρανόλα
200γρ. βρώμη
120γρ ξηροί καρποί (αμύγδαλα, πεκάν ή καρύδια, κάσιους)
30γρ. κολοκυθόσπορος
30γρ. τριμμένη καρύδα
1κ.γλυκού κανέλα
1κ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
2κ.σούπας λάδι καρύδας άθερμο
4κ.σούπας μέλι
Προεραιτικά: αποξηραμένα φρούτα όπως σύκα και κράνμπερι
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Αν θέλουμε σπάμε τους ξηρούς καρπούς.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Στα 15 λεπτά το βγάζουμε, ανακατεύουμε και πάλι μέσα.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε σε γυάλινο βάζο.
Καλή απόλαυση !!
Μην ξεχάσεις όταν φτιάξεις τη συνταγή να ανεβάσεις φωτογραφία και να πατήσεις @mamaearth.gr και #mamaearthgr για να το δώ και να χαρώ!!
Καλές γιορτές να έχουμε!!!
Facebook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr
Instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g
Leave a Reply