Η φυσική απολέπιση
Καθημερινά γεννιούνται νέα κύτταρα στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας και ανεβαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια, όπου και κερατινοποιούνται, σχηματίζοντας την κεράτινη στιβάδα. Αυτός ο κύκλος διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου 30 ημέρες. Όμως, καθώς μεγαλώνουμε, αυτό το διάστημα αυξάνεται, με αποτέλεσμα τα παλιά κύτταρα να παραμένουν στην επιφάνεια περισσότερο και σε αυτά να προστίθενται τα επόμενα. Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας είναι ο λόγος που η όψη μας γίνεται άτονη, τραχιά και θαμπή, με ατέλειες, όπως σπυράκια ή ξεφλούδισμα. Έχει αποδειχτεί ότι η ανανέωση των επιδερμικών κυττάρων είναι μια λειτουργία η οποία παραμένει σχετικά σταθερή στα χρόνια της νεότητας, αργότερα όμως, ιδίως μετά τα 50, αρχίζει να φθίνει δραματικά. Σύμφωνα με εργαστηριακές μετρήσεις, ο ρυθμός της κυτταρικής ανανέωσης μειώνεται κατά 40% ανάμεσα στα 50 και τα 70.

Οφέλη από την απολέπιση

Η απολέπιση σε όλο το σώμα μπορεί να σας βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής του σώματος σε πολλά σημεία κάτω από το λαιμό σας, όπως στο στήθος, στην πλάτη και στα χέρια. Επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει να μην δημιουργούνται σπυράκια στο δέρμα επειδή οι τρίχες που μεγαλώνουν υποδορίως δεν μπορούν να βγουν στην επιφάνεια εξαιτίας των νεκρών δερματικών κυττάρων που τις εμποδίζουν.

θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Θα νιώσετε ανακούφιση και φρεσκάδα.

Το δέρμα σας θα είναι μαλακό και απαλό.

Καταπολεμά την γήρανση.

Θα δώσετε αγάπη στον εαυτό σας.

Αν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο, είναι καλό να το κάνετε ακόμα σπανιότερα. Λάβετε υπόψη ότι ο σκοπός της απολέπισης είναι απλά να αφαιρέσετε τα κύτταρα του δέρματος που είναι νεκρά. Δεν θα πρέπει να τρίβετε την επιδερμίδα πάρα πολύ σκληρά ή πολύ συχνά για να συμβεί αυτό. Αν το κάνετε, είναι πιθανόν να βγάλετε και υγιή κύτταρα επίσης, το οποίο θα μπορούσε να αφήσει το δέρμα σας με κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Θα χρειαστείτε:

1 κ.σ. λάδι καρύδας

2 κ.σ. ρόζ αλάτι Ιμαλαίων ή χοντρό θαλασσινό αλάτι

3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου.

Τα βάζετε σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύετε. Μετά με κυκλικές κινήσεις το απλώνετε με αγάπη και ησυχία στο δέρμα σας.

Θα χαρώ να έχω σχόλια και ιδέες σας!!

 

 

 

 

 

 

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr