Τα ξηρά φασόλια σόγιας περιέχουν πρωτεϊνη υψηλής βιολογικής αξίας , παρόμοια με αυτή του κρέατος . Τα 100 γραμμάρια μαγειρεμένων ξηρών φασολιών σόγιας καλύπτουν περίπου το 40% της καθημερινής απαίτησης του ενήλικα σε πρωτεΐνη, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες , αντιοξειδωτικές ουσίες και μέταλλα όπως ο φωσφόρος, το κάλιο, ο σίδηρος και το ασβέστιο.
Ιδανική για χορτοφάγους.
Ένα υπέροχο σνάκ από φασόλια σόγιας
Βάζουμε το βράδυ τα φασόλια στο νερό να μουλιάσουν. Το πρωί προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τα φασόλια τα οποία έχουμε σουρώσει και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά. Όταν δούμε πως είναι έτοιμα ανοίγουμε τον αέρα για να γίνουν τραγανά.
Έτσι απλά έχετε ένα τραγανό σνάκ με υπέροχη γεύση.
Καλήν σας απόλαυση ♥
Leave a Reply