Καιρό είχα να ανεβάσω post…και μου λείψατε!! Η αλήθεια είναι πως με το lock down και τη μικρή να κάνει τηλεκπαίδευση στο σπίτι περνάω δύσκολα. Φαντάζομαι πως και εσείς το ίδιο…
Θέλω λοιπόν να δεσμευτώ απέναντί σας και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να ανεβάζω post. Έχω τόσες συνταγές στα σκαριά που είναι κρίμα να μην τις δοκιμάσετε!!
Πάμε στη σημερινή συνταγή που ξεφεύγει λίγο απο την παραδοσιακή φασολάδα. Το παντζάρι το έβαλα για χρώμα έτσι για αλλαγή.
Φασολάδα αλλιώτικη
500γρ. φασόλια λευκά μέτρια
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες
1/2 ματσάκι σέλινο
1 κούπα μπουκετάκια κουνουπίδι
1 μικρό παντζάρι
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα : Eλιές, μπούκοβο, λάδι, κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες ψιλές
- Μουλιάζουμε τα φασόλια για τουλάχιστον 12 ώρες. Αδειάζουμε το νερό και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με φρέσκο νερό, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σουρώνουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, πολτοποιούμε τις ντομάτες και τα βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα φασόλια. Το κουνουπίδι το προσθέτουμε προς το τέλος για να παραμείνει τραγανό.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Λίγο πριν γίνει προσθέτουμε το κουνουπίδι.
- Όταν το σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο, λίγο μπούκοβο και απολαμβάνουμε.
Καλή σας απόλαυση!!
Leave a Reply