Καιρό είχα να ανεβάσω post…και μου λείψατε!! Η αλήθεια είναι πως με το lock down και τη μικρή να κάνει τηλεκπαίδευση στο σπίτι περνάω δύσκολα. Φαντάζομαι πως και εσείς το ίδιο…

Θέλω λοιπόν να δεσμευτώ απέναντί σας και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να ανεβάζω post. Έχω τόσες συνταγές στα σκαριά που είναι κρίμα να μην τις δοκιμάσετε!!

Πάμε στη σημερινή συνταγή που ξεφεύγει λίγο απο την παραδοσιακή φασολάδα. Το παντζάρι το έβαλα για χρώμα έτσι για αλλαγή.

Φασολάδα αλλιώτικη

500γρ. φασόλια λευκά μέτρια

2 κρεμμύδια

2 καρότα

2 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες

1/2 ματσάκι σέλινο

1 κούπα μπουκετάκια κουνουπίδι

1 μικρό παντζάρι

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα : Eλιές, μπούκοβο, λάδι, κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες ψιλές

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια για τουλάχιστον 12 ώρες. Αδειάζουμε το νερό και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με φρέσκο νερό, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σουρώνουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, πολτοποιούμε τις ντομάτες και τα βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα φασόλια. Το κουνουπίδι το προσθέτουμε προς το τέλος για να παραμείνει τραγανό.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Λίγο πριν γίνει προσθέτουμε το κουνουπίδι.
  • Όταν το σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο, λίγο μπούκοβο και απολαμβάνουμε.

Καλή σας απόλαυση!!

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.